Preşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat luni seară că noua tulpină de coronavirus, Omicron, reprezintă o „sursă de îngrijorare, dar nu de panică”, subliniind că nu intenţionează să aplice restricţii antiepidemice generale.

„Noua tulpină este o sursă de îngrijorare, dar nu de panică. Vom combate coronavirusul în această iarnă. Dar nu cu blocaje sau decizii de carantină generală, ci prin extinderea vaccinării, prin doze suplimentare, testare şi altele”, a afirmat Joseph Biden, conform site-ului Axios.com.

Preşedintele SUA a exprimat speranţa că nu vor fi necesare actualizări ale vaccinurilor existente, dar a precizat că Administraţia de la Washington colaborează deja cu reprezentanţii companiilor Pfizer/BioNTech, Moderna şi Johnson & Johnson pentru elaborarea planurilor de urgenţă în cazul în care vor fi necesare versiuni noi ale vaccinurilor.

Recomandări

ANORA IA PALME D'OR LA CANNES
NICKI MINAJ, ARESTATĂ PE UN AEROPORT
RUSIA ATACĂ UN SUPERMARKET DIN HARKOV
NADAL, RETRAGERE SAU NU?
C.E. CERE SUSPENDAREA UNOR MEDICAMENTE
FANII LUI TAYLOR SWIFT DOBOARĂ UN GARD ÎN LISABONA

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) încă evaluează simptomele generate de noua tulpină a SARS-CoV-2 depistată în Africa de Sud, denumită Omicron, pentru a stabili cât este de transmisibilă şi de periculoasă.

În afară de Africa de Sud, noua tulpină a fost depistată în Botswana, în Belgia, Germania, Italia şi Marea Britanie, precum şi în Canada, Israel, Hong Kong şi Australia.