• Președintele Biden spune că blocarea agendei sale legislative nu a influențat rezultatul.
  • El a catalogat „alegătorii lui Trump”, școlile, locurile de muncă și prețul benzinei drept alte motive pentru înfrângerea surprinzătoare a lui Terry McAuliffe.
  • Republicanul Glenn Youngkin, recent intrat în politică, a câștigat cursa pentru postul de guvernator al Virginiei.

Joe Biden a respins acuzațiile potrivit cărora înfrângerea de proporții a partidului său în cursa pentru funcția de guvernator al statului Virginia ar fi fost o reacție la adresa mandatului său, Potrivit BBC.

Președintele Biden a susținut că blocarea agendei sale legislative la Capitoliu nu a influențat rezultatul.

El a catalogat „alegătorii lui Trump”, școlile, locurile de muncă și prețul benzinei drept alte motive pentru înfrângerea surprinzătoare a lui Terry McAuliffe.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Republicanul Glenn Youngkin, recent intrat în politică, a câștigat, marți, cursa pentru postul de guvernator al Virginiei.

Sondaje: Biden, cel mai nepopular președinte al tuturor timpurilor

Între timp, cursa pentru postul de guvernator al statului New Jersey s-a încheiat la egalitate pentru democratul Phil Murphy și un contracandidat republican mai puțin cunoscut, Jack Ciattarelli.

Conform sondajelor de opinie antrioare votului, Murphy ar fi urmat să câștige.

Miercuri, la Casa Albă, Joe Biden a fost întrebat dacă își asumă vreo vină pentru rezultatul politic de marți din Virginia. El a spus că alegătorii sunt „supărați și nesiguri în legătură cu multe lucruri”, inclusiv pandemia, educația, economia și prețul benzinei.

Biden a recunoscut că democrații ar fi trebuit să adopte pachetul de programe sociale și climatice semnat de el, în valoare de 1,75 miliarde de dolari, precum și un proiect de lege privind infrastructura în valoare de 1 miliard de dolari înainte de votul de marți.

Inflația în creștere, redresarea economică lentă, criza istorică a imigrației la granița de sud a SUA și retragerea haotică din Afganistan au afectat, de asemenea, popularitatea lui Biden.

Potrivit sondajelor de opinie, el este unul dintre cei mai nepopulari președinți americani din toate timpurile.