• Donatorii democrați care au vorbit sub protecția anonimatului cu diverse instituții media au fost mai direcți, unul dintre aceștia calificând prestația drept descalificatoare”.
  • Problema lui Joe Biden nu este vârsta sa”, a spus Trump.
  • Oficiali democrați, agenți politici și persoane apropiate președintelui au descris o imagine a unui partid neliniștit, îngrijorat de puterea candidatului său.

Președintele american Joe Biden a ripostat la criticile privind vârsta sa, spunându-le susținătorilor într-un discurs înflăcărat că va câștiga realegerea în noiembrie, după ce o prestație slabă la dezbatere a alimentat îngrijorarea cu privire la candidatura sa, scrie BBC.

Știu că nu sunt un om tânăr, ca să spun lucrurilor pe nume”, a declarat el la un miting organizat vineri în statul Carolina de Nord, la o zi după ce a avut dificultăți în confruntarea televizată cu rivalul său republican Donald Trump.

Nu mai merg la fel de ușor ca înainte… Nu dezbat la fel de bine ca înainte”, a recunoscut el. Dar știu ce știu, știu cum să spun adevărul [și] știu cum să fac această muncă”. Biden, în vârstă de 81 de ani, a declarat că a crezut cu inima și sufletul” că ar putea avea un nou mandat, în timp ce mulțimea din Raleigh striga încă patru ani”.

Recomandări

S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
CHINA RĂSPUNDE ACUZAȚIILOR NATO
BIDEN FACE GAFĂ DUPĂ GAFĂ
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
AUSTRALIENI ACUZAȚI DE SPIONAJ
AU BĂGAT BANII LA SALTEA

Trump: Problema lui Joe Biden nu este vârsta sa”

Trump, între timp, a ținut un miting propriu în Virginia câteva ore mai târziu, unde a salutat o mare victorie” în dezbatere, despre care CNN a spus că a fost vizionată de 48 de milioane de oameni la televizor și de alte milioane online. Problema lui Joe Biden nu este vârsta sa”, a spus Trump, în vârstă de 78 de ani. Este competența lui. Este extrem de incompetent”.

Oficiali democrați, agenți politici și persoane apropiate președintelui care au vorbit cu Katty Kay de la BBC au descris o imagine a unui partid neliniștit, îngrijorat de puterea candidatului său.

Nancy Pelosi, fostul președinte democrat al Camerei Reprezentanților, a declarat că din punct de vedere al performanței, nu a fost grozav”. Alți democrați, cum ar fi Kate Bedingfield, fost director de comunicare al lui Biden, au calificat dezbaterea drept o prestație cu adevărat dezamăgitoare”.

Donatorii democrați care au vorbit sub protecția anonimatului cu diverse instituții media au fost mai direcți, unul dintre aceștia calificând prestația drept descalificatoare”. Singurul mod în care ar fi putut fi mai dezastruos ar fi fost dacă ar fi căzut de pe scenă. Marii donatori spun… că trebuie să plece”, a declarat un agent democrat pentru Financial Times.

Citește și