Biden l-a sunat pe Putin și i-a cerut să-l elibereze pe Navalnîi. Ce alte subiecte au mai abordat cei doi lideri

Profimedia
  • Joe Biden i-a cerut lui Putin să îl elibereze pe Alexei Navalnîi, în conversația telefonică pe care a avut-o cu președintele rus
  • Joe Biden ar fi făcut presiuni în conversația cu Vladimir Putin, referitor la mai multe subiecte
  • Biden nu a omis să își transmită îngrijorarea cu cu privire la acțiunile guvernului rus, în timpul apelului

În conversația telefonică pe care a avut-o cu președintele rus, Vladimir Putin, Joe Biden i-ar fi cerut acestuia să îl elibereze pe opozantul Alexei Navalnîi. Informațiile au fost făcute publice vineri de către purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, anunță Reuters.

Potrivit declarațiilor acesteiea, Joe Biden ar fi făcut presiuni în conversația cu Vladimir Putin, referitor la mai multe subiecte printre care și implicarea Rusiei în campania electorală și în alegerile din 2020, suveranitatea Ucrainei, masivul cibernetic SolarWind, dar și Alexei Navalnîi.

Purtătorul de cuvânt a mai transmis și faptul că Biden nu a omis să își transmită îngrijorarea cu cu privire la acțiunile guvernului rus, în timpul apelului.

Putin și Biden au ajuns la un consens

În urma convorbirii telefonice a celor doi președinți, aceștia au fost de acord ca echipele lor să lucreze urgent pentru a finaliza prelungirea pactului de control al armelor Noul START între Statele Unite și Rusia până la 5 februarie, când expiră actualul acord.

Detaliile despre apelul telefonic și despre ceea ce s-a discutat vin într-un moment în care Biden ajustează politica SUA într-un mod mai robust față de Rusia după ce predecesorul Donald Trump a refuzat să-l ia direct pe Putin.