Joe Biden schimbă strategia de vaccinare și vrea ca toate dozele disponibile să fie distribuite. „Vaccinurile ne dau speranţă, dar distribuţia a fost o farsă”

Joe Biden Sursa foto: Profimedia
  • Administraţia Biden vrea să schimbe strategia de vaccinare din SUA
  • În strategia actuală, jumătate din rezerva de doze este păstrată pentru a doua etapă a vaccinării
  • Administraţia Biden vrea ca toate dozele disponibile să fie distribuite

Administraţia Biden schimbă strategia de vaccinare din Statele Unite. Dacă înainte jumătate din rezerva de doze era păstrată pentru a doua etapă a vaccinării, acum vor fi distribuite toate dozele disponibile.

Joe Biden speră că, astfel un număr mai mare americani va avea access la vaccin. Mai mult, preşedintele-ales critică vechea strategie de vaccinare.

Joe Bide, preşedintele-ales al Statelor Unite: „Vaccinurile ne dau speranţă, dar distribuţia a fost o farsă. Aceasta va fi cea mai mare provocare operaţională cu care ne vom confrunta vreodată ca naţiune.”

Decizia nu este una definitvă, în condiţiile în care problema principală a strategiei nu este aprovizionarea, ci distribuţia dozelor.

Joe Biden, preşedintele-ales al Statelor Unite: „Vom avea nevoie de miliarde de dolari pentru a lua vaccinul din flacon şi a-l injecta în braţul cuiva, dar şi pentru vaccinarea a milioane de americani.”