• Statele Unite s-au realăturat oficial Acordului de la Paris, relatează CNN
  • SUA au ieşit din Acordul de la Paris la sfârşitul anului trecut, la ordinele fostului preşedinte Donald Trump
  • Reînscrierea în Acordul de la Paris este un pas semnificativ al administraţiei Biden pentru a inversa politicile climatice din ultimii patru ani

Statele Unite s-au realăturat oficial Acordului de la Paris, relatează CNN. Preşedintele Joe Biden a semnat un ordin executiv pentru începerea procesului de 30 de zile pentru ca SUA să revină în pactul global la doar câteva ore după ce a depus jurământul.

Statele Unite au ieşit din Acordul de la Paris la sfârşitul anului trecut, la ordinele fostului preşedinte Donald Trump, devenind prima şi singura ţară care a renunţat la acordul adoptat în 2015.

Reînscrierea în Acordul de la Paris este un pas semnificativ al administraţiei Biden pentru a inversa politicile climatice din ultimii patru ani.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Vineri, secretarul de stat Tony Blinken a spus că este „o zi bună în lupta noastră împotriva crizei climatice”.

„Acum, la fel de important ca aderarea noastră la Acord în 2016 şi la fel de important ca revenirea noastră de astăzi, ceea ce facem în următoarele săptămâni, luni şi ani este şi mai important”, a mai spus Blinken.

Potrivit acordului, ţările sunt aşteptate să îşi consolideze angajamentele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră la fiecare cinci. Obiectivele pactului global sunt limitarea încălzirii globale.