• Joe Biden și Boris Johnson vor relaxa restricțiile de călătorie între SUA și Marea Britanie.
  • Președintele Statelor Unite ale Americii și Boris Johnson vor semna, în mod simbolic, o nouă versiune a „Cartei Atlanticului”, așa cum au semnat Winston Churchill și Franklin D. Roosevelt în august 1941.
  • Prin semnarea unui astfel de document, cei doi lideri speră să arate că actualele conduceri ale Marii Britanii și SUA se pot încadra într-un nou ordin al erei post-coronavirus, în același mod în care Carta din 1941 a prefigurat o nouă ordine după al Doilea Război Mondial.

Președintele Statelor Unite ale Americii împreună cu Boris Johnson vor relaxa restricțiile de călătorie, acesta fiind un subiect dintr-un amplu document numit „Carta Atlanticului”, relatează The Wall Street Journal.

Boris Johnson și Joe Biden vor semna noua versiune a „Cartei Atlanticului”, la fel cum au semnat Winston Churchill și Franklin D. Roosevelt în august 1941.

Semnarea este una simbolică și va avea loc la prima întâlnire bilaterală dintre cei doi lideri, înainte de summitul G7.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Prin semnarea unui astfel de document, cei doi lideri speră să arate că actualele conduceri ale Marii Britanii și SUA se pot încadra într-un nou ordin al erei post-coronavirus, în același mod în care Carta din 1941, semnată de Churchill și Roosevelt, a prefigurat o nouă ordine după al Doilea Război Mondial.

După întâlnirea de joi, Biden și Boris Johnson ar putea anunța formarea unui grup de lucru care ar avea scopul de a redeschide, cât mai curând, călătoriile între SUA și Marea Britanie.

Pandemia a restricționat majoritatea călătoriilor la nivel mondial, inclusiv între cele două țări.

Pe măsură ce tot mai multe persoane se vaccinează, țările din întreaga lume ridică restricțiile, permițând călătoriile de afaceri și nu numai.

În 2020, președintele SUA din vremea respectivă, Donald Trump, a interzis majoritatea călătoriilor între Statele Unite ale Americii și Marea Britanie. În ultimele luni, marile companii aeriene au îndemnat administrația Biden să ridice aceste restricții de călătorie.