• Biden și Putin se întâlnesc astăzi în vila „La Grange”, din Geneva.
  • Vila a fost închisă publicului de săptămâna trecută, pentru pregătiri de securitate.
  • 2.000 de polițiști și 1.000 de soldați elvețieni păzesc zona.
  • Biden și Putin discută și despre atacurile cibernetice care au loc din ce în ce mai des.
  • Rusia neagă implicarea în atacurile cibernetice din Statele Unite.
  • Cei doi șefi de stat au anunțat că vor să traseze linii roșii clare.

Miercuri are loc întâlnirea pe care o așteaptă toată planeta, dintre Biden și Putin. Vila „La Grange”, din Geneva, este locul în care se vor întâlni Joe Biden și Vladimir Putin.

Construită în stil francez între 1768 și 1773, a fost donată orașului de proprietari. În biblioteca vilei se vor întâlni cei doi șefi de stat. Într-o atmosferă de secol trecut pe care parcă ai mai văzut-o în filme.

De o săptămână, zona e închisă publicului și se fac pregătiri intense. Măsurile de securitate sunt, evident, la cote ridicate.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

„Suntem mai mult de 2.000 de polițiști în zonă, forțe de securitate fără Armată. Armata aduce aici aproximativ 1.000 de militari”, a explicat Colonelul Monica Bonfanti.

„Pentru instalarea dispozitivului de securitate am lucrat strâns cu forțele rusești și americane. Am încercat să găsim varianta cea mai bună, comună, ca să îndeplinim solicitările venite de la delegațiile Rusiei și Statelor Unite”, a adăugat Monica Bonfanti.

Biden și Putin vor discuta o serie lungă de subiecte: de la schimbări climatice până la atacurile cibernetice recente. Rușii nu recunosc că au fost în spatele celor mai recente acțiuni de pe teritoriu american.

La conferința de presă de la Nato, Biden le-a spus jurnaliștilor că decizia întâlnirii a fost salutată de toți liderii țărilor democratice.

Și că nu va dezvălui în fața presei strategia pe care o va avea la întrevederea cu cel numit Țarul Putin.