• Despre Putin, Biden a spus că nu crede că liderul rus are suflet
  • Întrebat dacă crede că Putin este un ucigaș, el i-a spus în cadrul inerviului: „Da”
  • „Va plăti un preț”, a declarat Biden pentru ABC News într-un interviu difuzat miercuri

Președintele Joe Biden spune că președintele rus Vladimir Putin va suporta consecințele pentru implicarea sa în alegerile prezidențiale americane din 2020 și pentru că l-a susținut pe Donald Trump.

Va plăti un preț”, a declarat Biden pentru ABC News, într-un interviu difuzat miercuri. Întrebat care vor fi consecințele, el a spus: „Veți vedea în scurt timp”.

Despre Putin, Biden a spus că nu crede că liderul rus are suflet.

Întrebat dacă crede că Putin este un ucigaș, el i-a spus în cadrul inerviului: „Da”.

În același timp, Biden a menționat că „există locuri în care este în interesul nostru comun să lucrăm împreună”, cum ar fi reînnoirea acordului nuclear START.

Iulian Chifu: Tensionarea relațiilor bilaterale este la nivelul cel mai de sus

„Reacția lui Joe Biden a fost un răspuns la o întrebare, nu o afirmație, susținută într-o declarație de presă. În momentul de față, e clar că tensionarea relațiilor bilaterale este la nivelul cel mai de sus.

Cele mai drastice sancțiuni pot veni prin livrare de armament Ucrainei, pentru a bloca avansarea lui Putin. Sau poate în Siria sau Libia. Cele mai drastice sancțiuni pot veni din linia cibernetică”, a comentat situația analistul de politică externă, Iulian Chifu, la Aleph News.