• Biden are voturile a 257 de electori, iar Trump 125
  • Trump a cerut reluarea numărării voturilor în două dintre cele mai populate și democratice orașe din statul Wisconsin
  • Departamentul de Stat va începe, săptămâna viitoare, tranziția dintre cei doi președinți

Renumărarea voturilor din Milwaukee – cel mai important comitat din Wisconsin-, care l-au costat pe Donald Trump trei milioane de dolari, arată că Joe Biden a câștigat alegerile, scrie The Guardian.

După renumărarea voturilor în Milwaukee, Biden a mai câștigat 132 de voturi din cele peste 460.000 exprimate. Biden s-a ales cu 257 de voturi în plus, iar Trump cu 125.

Staff-ul de campanie al lui Trump a cerut reluarea numărării voturilor în două dintre cele mai mai mari comitate din Wisconsin – Milwaukee și Dane, după ce a pierdut Wisconsin în fața lui Biden cu peste 20.000 de voturi. Cele două renumărări vor costa campania lui Trump 3 milioane de dolari.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Dacă în Milwaukee renumărarea s-a termina vineri, este de așteptat ca în Dane procesul să se încheie duminică.

Renumărarea demonstrează ceva ce știam deja: alegerile din comitatul Milwaukee au fost drepte, transparent, corecte și s-au desfășurat în siguranță”, a spus George Christenson, oficialul responsabil cu alegerile din Milwaukee.

Per total, Biden a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie cu 306 de voturi ale colegiului elector, față de 232 ale lui Trump.

Preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, va începe să primească de săptămâna viitoare rapoartele zilnice ale serviciilor de informaţii, a anunţat echipa de tranziţie. Informarea, un sumar scris al rapoartelor serviciilor secrete primit zilnic de preşedintele SUA, îi va fi trimisă lui Joseph Biden începând de luni, a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al echipei de tranziţie.

Biroul Directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii (ODNI) a anunţat deja că Preşedinţia SUA a aprobat accesul lui Joe Biden la raportele serviciilor secrete, în cadrul procedurilor privind transferul puterii.