Joe Biden, tot în avans, în Wisconsin, după renumărarea voturilor plătită de Trump

Joe Biden rămâne câștigătorul alegerile în Wisconsin, după renumărarea voturilor plătită de Trump

Joe Biden rămâne câștigătorul alegerile în Wisconsin, după renumărarea voturilor plătită de Trump

Renumărarea voturilor din Milwaukee – cel mai important comitat din Wisconsin-, care l-au costat pe Donald Trump trei milioane de dolari, arată că Joe Biden a câștigat alegerile, scrie The Guardian.

După renumărarea voturilor în Milwaukee, Biden a mai câștigat 132 de voturi din cele peste 460.000 exprimate. Biden s-a ales cu 257 de voturi în plus, iar Trump cu 125.

Staff-ul de campanie al lui Trump a cerut reluarea numărării voturilor în două dintre cele mai mai mari comitate din Wisconsin – Milwaukee și Dane, după ce a pierdut Wisconsin în fața lui Biden cu peste 20.000 de voturi. Cele două renumărări vor costa campania lui Trump 3 milioane de dolari.

Dacă în Milwaukee renumărarea s-a termina vineri, este de așteptat ca în Dane procesul să se încheie duminică.

Renumărarea demonstrează ceva ce știam deja: alegerile din comitatul Milwaukee au fost drepte, transparent, corecte și s-au desfășurat în siguranță”, a spus George Christenson, oficialul responsabil cu alegerile din Milwaukee.

Per total, Biden a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie cu 306 de voturi ale colegiului elector, față de 232 ale lui Trump.

Preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, va începe să primească de săptămâna viitoare rapoartele zilnice ale serviciilor de informaţii, a anunţat echipa de tranziţie. Informarea, un sumar scris al rapoartelor serviciilor secrete primit zilnic de preşedintele SUA, îi va fi trimisă lui Joseph Biden începând de luni, a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al echipei de tranziţie.

Biroul Directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii (ODNI) a anunţat deja că Preşedinţia SUA a aprobat accesul lui Joe Biden la raportele serviciilor secrete, în cadrul procedurilor privind transferul puterii.

Exit mobile version