• Președintele Joe Biden a participat la comemorarea tragediei din Tulsa
  • 300 de persoane de culoare au fost omorâte în districtul Greenwood în 1921
  • Pe 31 mai și 1 iunie, în 1921, 300 de persoane de culoare au fost omorâte în districtul Greenwood

Ultimul an a redeschis una dintre cele mai serioase răni din istoria Americii, problema rasială. De mai bine de 12 luni mișcarea Black Lives Matter a luat amploare, iar președintele Joe Biden a mers marți în Oklahoma, la 100 de ani de la tragedia din Tulsa.

„Nu ne facem niciun favor dacă ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic sau că nu ne afectează în ziua de astăzi pentru că chiar ne afectează și astăzi. Nu putem să alegem să învățăm doar ce ne dorim și nici nu ar trebui să facem asta”, a declarat Joe Biden.

Pe 31 mai și 1 iunie, în 1921, 300 de persoane de culoare au fost omorâte în districtul Greenwood. Supraviețuitorii s-au mutat în tabere ale Gărzii Naționale. La 100 de ani distanță, Joe Biden a ajuns în Tulsa. Dacă în urmă cu un an Donald Trump a fost întâmpinat cu proteste la comemorare, Joe Biden a fost aplaudat.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Mă îndoiesc că vreunul dintre voi ar fi aici dacă nu v-ar păsa cu adevărat despre asta. Cu siguranță nu a venit Diavolul să mă asculte. Dar chiar spun ce cred. Să nu cedăm. Să nu cedăm. Așa cum spune o vorbă veche: „speranța moare ultima””, a precizat Joe Biden.

„Unele nedreptăţi sunt atât de îngrozitoare, de oribile, de dureroase, încât nu pot fi îngropate, indiferent cât de mult încearcă oamenii. Vindecarea poate veni doar odată cu adevărul”, a adăugat preşedintele.

Pe 31 mai, Biden a emis o proclamaţie pentru o zi a comemorării.