• Joe Biden a promis că va acorda prioritate maximă adoptării legislației privind drepturile LGBTQ+ în SUA.
  • „Legea egalității” va fi semnată în termen de 100 de zile, în cazul în care va câștiga alegerile.
  • Biden dorește să extindă drepturile queer la nivel internațional, iar egalitatea va fi o piesă centrală a diplomației SUA.

Candidatul democrat Joe Biden a promis că va acorda o prioritate maximă adoptării legislației privind drepturile LGBTQ+, cunoscută sub numele de „Legea egalității”. Acesta a mai precizat că legea va fi semnată în termen de 100 de zile dacă va câștiga alegerile de marți, anunță Reuters.

Egalitatea de gen, în portofoliul diplomatic al SUA

Joe Biden vrea să introducă egalitatea de gen în portofoliul diplomatic al SUA, pentru a extinde drepturile queer la nivel internațional.

Biden a fost un militant pentru drepturile comunității LGBTQ+ și în timp ce era vicepreședinte în cabinetul lui Barak Obama, din 2009 până în 2017.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Legea egalității va fi o prioritate legislativă de vârf în primele mele 100 de zile – o prioritate pe care Donald Trump o respinge.”, a spus Biden.

Administrația Trump s-a opus vehement legii egalității, spunând că „va submina drepturile părinților și a conștiinței”. De asemenea, a restricționat și drepturile comunității LGBTQ+ în numele libertății religioase.