• Joe Biden a discutat cu producătorii de imprimante 3D.
  • Printarea 3D poate fi folosită în aproape orice domeniu.
  • VulcanForms a creat o metodă performantă de printare 3D.

A trecut vremea în care imprimantele erau folosite doar pentru documente sau cereri de concediu. Tot mai multe companii propun un viitor printat 3D.

În asta crede și Joe Biden. Președintele Statelor Unite s-a întâlnit în luna mai cu 4 companii importante care folosesc printarea 3D în diferite domenii. Cu ajutorul acestora și nu numai, Biden speră ca Statele Unite să intre într-o nouă eră: cea în care nu mai depind de alte țări pentru producție. Indiferent de domeniu.

Ne-am întâlnit cu un grup de producători care folosesc printarea 3D pentru a face părți din anumite mașinării complexe precum avioane, generatoare electrice sau produse pentru consumatori cum sunt implanturile pentru șold. Poate că vă întrebați de ce vă interesează pe voi asta, cei de acasă. Ei bine, știu că sunteți îngrijorați cu privire la prețul combustibilului, al mâncării și al altor lucruri necesare. Motivul pentru care contează este că dacă vom face mai multe lucruri aici în America, atunci are o mare importanță. Pandemia și criza economică pe care le-am moștenit, plus războiul lui Putin din Ucraina, toate au arătat vulnerabilitatea noastră atunci când devenim prea dependenți pe lucruri produse în alte țări, a spus Joe Biden, președintele SUA.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Una dintre companiile cele mai avansate este VulcanForms, un start-up care a ajuns la investiții de 355 de milioane de dolari și 360 de angajați în doar 5 ani de existență.

Metoda acestora de fabricare aditivă generează o energie a lasarelor de 100 de ori mai mare decât a celorlalte imprimante 3D. Momentan, fabrica are 6 imprimante uriașe, însă vor să ajungă la 20 până anul viitor.

Fabricarea aditivă schimbă totul permițându-ne să creăm obiecte la cerere folosindu-ne de datele digitale. Asta ne permite să ne reimaginăm modul în care proiectăm produse și cum le definim performanțele. Fabricile pot deveni mai eficiente și reduce timpul până la intrarea pe piață. De aceea considerăm că fabricarea aditivă este piatra de temelie pentru următoarea Revoluție Industrială, notează Dr John Hart, fondator VulcanForms.

Printarea 3D va fi folosită în fiecare domeniu în viitor

Printarea 3D va fi folosită în fiecare domeniu în viitor și are potențialul să ajungă o piață de 45 de miliarde de dolari până în 2026, conform unui raport Hubs.

Dacă îți poți imagina, atunci poți printa. Deschide ușa către noi posibilități de care nu am putut profita până acum, spune Mike Vanderwel, inginer Boeing. Putem personaliza diferite lucruri pentru utilizator ceea ce ne oferă multă libertate când proiectăm aceste obiecte, precizează Stefanie Mueller, asistent Profesor MIT.

Există implicații pentru aproape fiecare industrie, de la părți medalice ușoare și puternice pentru industria aerospațială și cea de automobile, pentru a personaliza device-uri medicale și bunuri pentru consumatori, spune Dr John Hart, fondator VulcanForms.