• Joe Biden susține că ar vrea să ofere despăgubiri descendenților generațiilor de sclavi, din Statele Unite
  • Biden: „Trebuie să recunoaștem că nu poate exista o realizare a visului american fără să ne confruntăm cu păcatul originar al sclaviei
  • HR-40 este un proiect de lege pentru finanțarea studiului „sclaviei și discriminării în colonii și în Statele Unite din 1619 până în prezent”

Joe Biden susține că ar vrea să ofere despăgubiri descendenților generațiilor de sclavi, din Statele Unite, susține purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, potrivit Reuters.

Psaki a declarat reporterilor că Biden „continuă să-și demonstreze angajamentul de a lua măsuri cuprinzătoare pentru a aborda rasismul sistemic care persistă astăzi”.

Remunerațiile au fost au fost folosite în alte circumstanțe pentru a compensa datorii morale și economice mari, plătite japonezilor americani internați în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, familiilor supraviețuitorilor Holocaustului și negrilor din Africa de Sud.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cu toate acestea, Statele Unite nu au făcut niciodată progrese prea mari în discuțiile privind despăgubirea afro-americanilor, ale căror familii au suferit mai bine de 200 de ani în sclavie.

HR-40 este un proiect de lege pentru finanțarea studiului „sclaviei și discriminării în colonii și în Statele Unite din 1619 până în prezent” și a fost discutat în Congres de mai bine de 30 de ani, însă niciodată nu a fost votat suficient, pentru a intra în vigoare.

Joe Biden și „păcatul originar al Americii”

Biden a declarat pentru Washington Post anul trecut că „trebuie să recunoaștem că nu poate exista o realizare a visului american fără să ne confruntăm cu păcatul originar al sclaviei și veacurile de violență, frică și traume la care au fost supuși afro-americanii.”

Astfel, încă din timpul campaniei la președinție, Joe Biden a îmbrățișat ideea unor plăți specifice descendenților sclavilor, promițând în schimb „acțiuni majore pentru abordarea rasismului sistemic.”