Joe Biden vrea să ofere despăgubiri descendenților generațiilor de sclavi din SUA

joe-biden

joe-biden

Joe Biden susține că ar vrea să ofere despăgubiri descendenților generațiilor de sclavi, din Statele Unite, susține purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, potrivit Reuters.

Psaki a declarat reporterilor că Biden „continuă să-și demonstreze angajamentul de a lua măsuri cuprinzătoare pentru a aborda rasismul sistemic care persistă astăzi”.

Remunerațiile au fost au fost folosite în alte circumstanțe pentru a compensa datorii morale și economice mari, plătite japonezilor americani internați în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, familiilor supraviețuitorilor Holocaustului și negrilor din Africa de Sud.

Cu toate acestea, Statele Unite nu au făcut niciodată progrese prea mari în discuțiile privind despăgubirea afro-americanilor, ale căror familii au suferit mai bine de 200 de ani în sclavie.

HR-40 este un proiect de lege pentru finanțarea studiului „sclaviei și discriminării în colonii și în Statele Unite din 1619 până în prezent” și a fost discutat în Congres de mai bine de 30 de ani, însă niciodată nu a fost votat suficient, pentru a intra în vigoare.

Joe Biden și „păcatul originar al Americii”

Biden a declarat pentru Washington Post anul trecut că „trebuie să recunoaștem că nu poate exista o realizare a visului american fără să ne confruntăm cu păcatul originar al sclaviei și veacurile de violență, frică și traume la care au fost supuși afro-americanii.”

Astfel, încă din timpul campaniei la președinție, Joe Biden a îmbrățișat ideea unor plăți specifice descendenților sclavilor, promițând în schimb „acțiuni majore pentru abordarea rasismului sistemic.”

Exit mobile version