• Administrația Biden vrea 43% din banii câștigați din investiții
  • Biden vrea să strângă 1.000 de miliarde $ din taxarea bogaților americani

Bogații americii îl plâng pe Trump. Biden îi arde rău la bani. Noua taxă propusă de el le ia aproape jumătate din câștiguri, 43% e impozitul pentru cei care câștigă mai mult de un milion de dolari pe an din investiții.

Și pentru că dacă tușește America răcește toată lumea, vine întrebarea: Se vor lua toți după modelul Biden? Și cât de mult va taxa România, care e campioana la copiat modele de la alții.

„Deja se vede. De ieri bursele americane sunt în scădere, pentru că investitotii vând acum că să plătească un impozit mai puțin. Mai ales că impozitul pentru anul viitor se preconizează mai mare. Reacția se vede pe piețe, dar e mai mica decât ne așteptam, deci investitorii își asumă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În Romania daca tu ai un câștig din impozitarea la bursa, 16% din câștig, de asemenea mai avem un impozit de 5% din dividende. România este un rai pentru investitori. Din păcate nu avem foarte mulți investitori pe piață bursieră de la București”, a declarat Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar.

„Problema României e că nu reușește să colecteze impozitele, nu că taxele sunt mici”, crede fostul ministru de finanțe, Dăianu, în prezent președintele Consiliului Fiscal. Bulgaria colectează mai mult că România.

Nu aș lua ca reper permanent pe cei din Bulgaria pentru că urmărind și reversul nu mi se pare că este un mediu economic extrem de încurajator. Deși prin reducerea impozitării s-a constatat că a avut loc o creștere a colectării în România, pe termen lung acest nivel de colectare pare să se blocheze la un nivel de 30-31%.

Răspunsul la întrebarea referitoare la lipsa de performanță în domeniul colectării trebuie să-l dea ANAF-ul. Atunci când ne apucăm să facem o reformă, să o facem până la capăt, nu să ne oprim în mijlocul drumului”, a declarat consultantul financiar Emilian Duca.