• Compania Johnson&Johnson a anunțat că are probleme de aprovizionare.
  • Compania ar trebui să livreze 55 de milioane de doze de vaccin în al doilea trimestru.
  • Comisia Europeană și-a pierdut răbdarea și începe să treacă la amenințări.
  • Vaccinul de la Johnson&Johnson se administrează într-o singură doză.
  • Vaccinul de la Johnson&Johnson ar putea fi aprobat joi de EMA.

Johnson&Johnson a transmis Uniunii Europene că se confruntă cu probleme de aprovizionare ce ar putea complica livrarea celor 55 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 promise pentru trimestrul doi al acestui an, a declarat un oficial UE pentru Reuters.

Campania de vaccinare întâmpină noi probleme de aprovizionare în Europa

Johnson&Johnson nu poate să facă față cererii de vaccinuri, iar Comisia Europeană începe să amenințe producătorii cu blocarea exporturilor.

Serul de la Johnson&Johnson va fi aprobat aproape sigur în zilele urmatoare de EMA. Problema este ca J&J a discutat deja cu oficialii europeni despre faptul că are probleme de aprovizionare și că îi este greu să atingă ținta privind livrările de doze promise în al doilea trimestru.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Este vorba de 55 de milioane de vaccinuri, pe care europenii le așteaptă cu speranța că se va putea accelera imunizarea contra Covid-19, mai ales că vaccinul de la J&J se administrează într-o singură doza.

Ce spune Comisia Europeană despre aceste încălcări ale contractelor? Întâi a fost AstraZeneca, acum și Johnson&Johnson


Comisia și-a pierdut răbdarea și începe sa treacă la amenințări. Ursula von der Leyen a mărturisit într-o discuție cu jurnaliști spanioli, la Bruxelles, că s-a săturat să fie țapul ispășitor din cauza furnizorilor de vaccinuri.

Președintele Comisiei a spus că, dacă AstraZeneca nu se ține de contract, se vor bloca exporturile de vaccinuri, așa cum a făcut Italia de curând cu 250 de mii de doze care trebuiau să plece în Australia.

Astra Zeneca a livrat către UE în jur de 10,7 milioane de vaccinuri, deși compania trebuia să aducă 40 de milioane de doze până la sfârșitul lunii.

Americanii au decis să colaboreze la campania de vaccinare. Ce discuții au fost pe tema aceasta la Bruxelles?


Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană au bătut palma ca să ajute producția de vaccinuri pe ambele maluri ale Atlanticului. Acordul a fost încheiat intre comisarul european Thierry Breton și Jeffrey Zients, coordonatorul Campaniei de combatere a Covid-19, de la Casa Albă și se referă la eliminarea piedicilor care por apărea în procesul de aprovizionare cu materii prime sau piese, pentru companiile producătoare de vaccinuri.