• Josep Borrell a declarat miercuri că rezultatul războiului Rusiei împotriva Ucrainei va fi decis „în această primăvară și vară”.
  • Borrell a subliniat că s-a pierdut prea mult timp discutând dacă tancurile ar trebui trimise sau nu în Ucraina, iar în acest timp Rusia își pregătește ofensiva.
  • Borrell a afirmat că declaraţiile lui Lavrov, potrivit cărora Occidentul vrea să transforme Republica Moldova în „următoarea Ucraină” , îl discreditează intelectual.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, a declarat miercuri că rezultatul războiului Rusiei împotriva Ucrainei va fi decis „în această primăvară și vară” , conform Baha News.

În cadrul unei reuniuni a UE la Bruxelles, Borrell a subliniat că s-a pierdut prea mult timp discutând dacă tancurile ar trebui trimise sau nu în Ucraina, iar în acest timp Rusia își pregătește ofensiva. Timpul este crucial și se măsoară în vieți omenești” , a subliniat Borrell.

El i-a îndemnat pe aliați să caute tancuri care se prăfuiesc” în depozitele lor și să le trimită la Kiev. Borrell a reiterat că, pentru ca o pace stabilă să se instaureze în Europa, președintele rus Vladimir Putin nu trebuie să câștige acest război, iar Ucraina trebuie să iasă învingătoare.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De asemenea, Josep Borrell a afirmat că declaraţiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit cărora Occidentul vrea să transforme Republica Moldova în „următoarea Ucraină” , îl discreditează intelectual, relatează EFE.

„Este păcat că domnul Lavrov, care a fost cândva un diplomat respectat, merge pe această cale care îl discreditează din punct de vedere intelectual” , a declarat Borrell într-o conferinţă de presă, la Bruxelles, alături de prim-ministrul moldovean, Natalia Gavriliţa.

„Nu este nimic serios în aceste consideraţii” , a adăugat Borrell, după ce a fost întrebat despre afirmaţiile făcute, în urmă cu o săptămână, de Lavrov la televiziunea rusă de stat Rossia-24 şi pentru agenţia oficială RIA Novosti, potrivit cărora „Moldova este acum luată în considerare pentru acest rol”, cu referire la situaţia din Ucraina.