• Avansul lui Joseph Biden în sondajele de opinie pare să se micşoreze
  • Popularitatea preşedintelui Donald Trump este în uşoară creştere
  • Sondaj: Joe Biden este creditat cu 51% din intenţiile de vot, iar Donald Trump cu 43%

Joseph Biden, candidatul democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, menţine avansul în sondajele de opinie, inclusiv în state decisive din punct de vedere electoral, dar popularitatea preşedintelui Donald Trump este în creştere, informează postul CNBC şi publicaţia The Hill.

La nivel naţional, fostul vicepreşedinte Joe Biden este creditat cu 51% din intenţiile de vot, iar Donald Trump, candidatul Partidului Republican, cu 43%, relevă un sondaj efectuat în perioada 21-23 august de Institutul Change Research la cererea postului CNBC. Avansul lui Joseph Biden pare să se fi redus, dat fiind că în ultimele săptămâni sondajele indicau o diferenţă de 10%.

Joe Biden menţine avansul şi în şase state care vor fi decisive pentru rezultatul scrutinului prezidenţial programat în noiembrie – Arizona, Florida, Michigan, Carolina de Nord, Pennsylvania şi Wisconsin. Cu toate acestea, avantajul lui Biden este de doar 1% în Carolina de Nord, de 2% în Arizona şi de 3% în Florida şi Pennsylvania.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În statele decisive din punct de vedere electoral, alegătorii par să aibă opinii mai bune despre politicile lui Donald Trump (48% sunt mulţumiţi, în creştere cu 2%), inclusiv despre modul în care preşedintele gestionează pandemia (47%, în creştere cu 3%).

Opiniile favorabile despre starea economiei SUA sunt în creştere, dar Donald Trump rămâne sub pragul majorităţii la acest capitol, starea de nemulţumire fiind la nivelul de 53%.

Statele Unite organizează pe 3 noiembrie alegeri prezidenţiale şi parlamentare.