• Klaus Iohannis a participat joi la şedinţa plenului CSM, în cadrul căreia a fost prezentat bilanţul activităţii instituţiei pe anul în curs.
  • Judecătoarea Gabriela Baltag către Iohannis, în plenul CSM: Poate nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie.
  • De asemenea, judecătoarea l-a întrebat pe Iohannis de posibilitatea ca serviciile de informaţii “să fie din nou pe val în Justiţie”.

Știi că Iohannis a trecut astăzi prin clipe dificile la CSM? După ce o parte din judecători i-au atras din nou atenția că face politică și aduce dezbinare în CSM, judecătoarea Baltag l-a prins pe picior greșit pe Iohannis și l-a întrebat cum de în octombrie nu a mai fost de acord cu ce a semnat chiar el în septembrie.

Este vorba de modificarea legii 51 care dă posibilitatea serviciilor secrete să se implice din nou în Justiție, lege adoptată tacit de deputați.

Gabriela Baltag, judecător CSM: „Aș vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneți colegilor noștri și societății căreia vă adresați cum vă raportați dumneavoastră la posibilitatea de a fi din nou pe val în Justiție serviciile de informații, indiferent de numele lor. Știu că v-am auzit în octombrie vorbind despre faptul că nu veți agrea acest lucru dar să nu uităm domnule președinte că în septembrie ați dat un vot în CSAT pe această problemă și nu-mi explic dacă va exista o hotărâre de retractare față de viziunea dumneavastră din octombrie. M-aș bucura dacă aș afla răspunsul la această problemă atât eu cât și cei care sunt preocupați de posibilitatea implicării serviciilor secrete în actul de Justiție. Vă mulțumesc.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA