Judecătorul român la CEDO, Iulia Motoc, susține decizia CCR în cazul lui Renate Weber

Iulia Motoc Sursa foto: Facebook / Iulia Motoc

Judecătorul român de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Iulia Motoc, susține decizia Curții Constituționale a României, prin care s-a decis că revocarea Avocatului Poporului a fost neconstituțională.

Iulia Motoc amintește, marți, că a fost, în 2012, singurul judecător al Curții Constituționale care a avut o opinie contrară într-o speță similară.

„Când o opinie cândva minoritară devine cea majoritară. Am fost singurul judecător al CCR care în 2012 am formulat o opinie invocând principiul stabilității acestei instituții fundamentale pentru Statul de drept. În 2012 au fost circumstanțe dificile pentru Curtea Constituțională și îmi amintesc că decizia a fost adoptată spre dimineața, după un șir lung de decizii foarte dificile”, a scris, marți, pe Facebook, Iulia Motoc, judecător român la CEDO.

Curtea Constituțională a României a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituțional, acesta încetează să mai producă efecte juridice. Astfel, Renate Weber este repusă în funcția de Avocat al Poporului, potrivit CCR.