Judecătorul român la CEDO, Iulia Motoc, susține decizia CCR în cazul lui Renate Weber

Iulia Motoc

Iulia Motoc

Judecătorul român de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Iulia Motoc, susține decizia Curții Constituționale a României, prin care s-a decis că revocarea Avocatului Poporului a fost neconstituțională.

Iulia Motoc amintește, marți, că a fost, în 2012, singurul judecător al Curții Constituționale care a avut o opinie contrară într-o speță similară.

„Când o opinie cândva minoritară devine cea majoritară. Am fost singurul judecător al CCR care în 2012 am formulat o opinie invocând principiul stabilității acestei instituții fundamentale pentru Statul de drept. În 2012 au fost circumstanțe dificile pentru Curtea Constituțională și îmi amintesc că decizia a fost adoptată spre dimineața, după un șir lung de decizii foarte dificile”, a scris, marți, pe Facebook, Iulia Motoc, judecător român la CEDO.

Curtea Constituțională a României a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituțional, acesta încetează să mai producă efecte juridice. Astfel, Renate Weber este repusă în funcția de Avocat al Poporului, potrivit CCR.

Exit mobile version