• 10% din locuitorii din Mehedinți au certificat de handicap
  • Peste 200 de angajați de la Spitalul din Drobeta au certificate de handicap
  • Proprietarii a peste 500 de mașini de lux au certificate de handicap
  • Zece persoane care figurează ca nevăzători au permis de conducere
  • Dosarele a peste 1.000 de persoane cu dizabilități vor fi reanalizate

Zece la sută din cei aproape 250 de mii de locuitori din Mehedinți sunt persoane cu dizabilități. Cel puțin în acte. Iar asta le aduce scutiri de impozite pe clădiri și mașini. Mulți sunt angajați la stat, așa că primesc și salarii mai mari în baza certificatelor care arată că au cel puțin un handicap.

La Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, 235 angajați au certificate de handicap.

Asta nu trebuie să mă întrebați pe mine. Trebuie să întrebați pe… persoanele de la Timișoara care au dat diagnosticul. Nu pe mine.”, a spus Radu, medic SJU Drobeta Turnu Severin.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Acum…ce pot să vă spun? Este, totuși, și legislația locului de muncă. A medicinei muncii. Nu cred că este actualizată la ce se întâmplă în zilele noastre. Astfel, nu s-a făcut până în prezent analiza locului de muncă, corelat cu acest certificat de handicap.”, spune Elena Bololoi, director Radu, medic SJU Drobeta Turnu Severin.

Primarul din Drobeta Turnu Severin a observat că în oraș sunt peste 500 de autorturisme de lux, ale căror proprietari nu plătesc impozite, deoarece au certificate de handicap.

Persoane scutite de impozitul pentru mijloacele auto. Persoane care plătesc mai puțin cu 2.151.000 la nivel de municipiu. La clădiri avem 5363 de persoane care plătesc mai puțin cu aproape un milion.”, a explicat Marius Screciu, primar Drobeta Turnu Severin.

În Mehedinți sunt și oameni care, în acte, figurează ca nevăzători, dar au… permis de conducere.

În urma unei solicitări pe care am făcut-o către Serviciul Poliției Rutiere, să ne comunice câte dintre persoanele încadrate în grad de handicap vizual grav, cu însoțitor, beneficiază de permis de conducere, am constatat că 10 astfel de persoane dețin, în continuare, permise de conducere.”, a precizat Adrian Bidilici, directorul DGASPC Mehedinți.