• Statul australian New South Wales a decretat stare de urgență din cauza infectărilor.
  • Sydney este în carantină de peste o lună.
  • Australia a aprobat doar vaccinurile AstraZeneca și Pfizer.

Jumătate din populația Australiei este iar în carantină după ce infectările cu varianta Delta s-au răspândit tot mai mult.

Cel mai afectat este statul New South Wales, care găzduiește și orașul Sydney. Guvernul local a impus o nouă carantină.

Pe Paul Răzvan, un consultant în marketing din Sydney, lockdownul decretat acum o lună l-a prins în statul vecin, Queensland. Așa că nu a mai putut să revină acasă.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Am zis – uite, mai bine rămânem aici. Oricum, nu ne putem întoarce în Sydney fiindcă s-au închis toate drumurile. Ne-am închiriat o casă până la urmă și e OK. Eu oricum lucram de acasă așa că impactul nu a fost așa mare asupra jobului”, a declarat Paul Răzvan, consultant marketing.

La nivel national, doar 15% din populația Australiei este vaccinată complet. Guvernul federal a mizat tot pe vaccinul Astra Zeneca. Oamenii refuză să se imunizeze cu el după apariția cazurilor de cheaguri de sânge. Așa că mii de doze stau în depozite. Sunt însă și alte motive pentru rata mica de imunizare.

„Guvernul nu a împins lumea de la spate, așa cum a fost probabil în Europa. Și trei la mână. Facebook-ul colcăie de dezinformare. E plin. Intri pe Facebook doar să vezi de ce să nu îți faci vaccin. Așteptăm cu nerăbdare să vină Pfizer, în octombrie”, a adăugat Paul Răzvan.

Numărul mare de cazuri a dus și la izolarea externă a țării. Bula de călătorie cu Noua Zeelandă a fost anulată pentru următoarele opt săptămâni.

„Virusul s-a schimbat, așa că trebuie să facem și noi același lucru. Din acest motiv, directorul general al departamentului de Sănătate a recomandat, iar cabinetul a fost de acord să suspende călătoriile fără carantină cu Australia”, a spus Jacinda Arden, premierul Noii Zeelande.