• Insula Komodo, de unde reptilele și-au luat numele, găzduiește peste 1.700 de specimene
  • Un grup de activiști militează pentru conservare și respinge ideea de centru turistic
  • Proiectul a fost supranumit „Jurassic Park”, după ce a fost prezentat pe muzica filmului

O fotografie cu un dragon Komodo față în față cu un camion aduce îngrijorări cu privire la construirea unei atracții „Jurassic Park” pe o insulă indoneziană.

Guvernul are planuri de a revizui turismul în Parcul Național Komodo. Imaginea virală a stârnit întrebări cu privire la impactul asupra conservării faimoaselor animale, cele mai mari reptile din lume.

Oficialii au spus că nu au fost răniți dragoni Komodo, iar siguranța lor este primordială. Dragonii Komodo se găsesc în sălbăticie doar pe câteva insule indoneziene, unde se estimează că stau de milioane de ani.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Ei atrag vizitatori din întreaga lume și în ultimii ani autoritățile s-au confruntat cu modul de gestionare a conservării și turismului în parcul național.

Anul trecut a fost abandonată o decizie controversată de a închide Insula Komodo – care găzduiește majoritatea reptilelor – și de a expulza cei 2.000 de locuitori. În schimb, autoritățile au spus că vor introduce un sistem de abonament de 1.000 de dolari pentru a vizita insula, încercând să scadă numărul turiștilor, în încercarea de a proteja animalele și habitatul lor.

Totuși, în același timp, au dezvăluit planuri pentru o dezvoltare turistică în masă pe insula Rinca, în imediata apropiere care găzduiește a doua cea mai mare populație de dragoni Komodo.

Proiectul a fost supranumit „Jurassic Park” în Indonezia, după ce arhitecții au postat luna trecută un videoclip pe Instagram cu propunerea lor. Videoclipul a generat multă atenție, deoarece a fost distribuit de activiștii locali pe rețelele de socializare. Acest proiect ar trebui să se finalizeze în 2021 și să includă un centru de informare turistică și un debarcader.

Contul de Twitter SAVE KOMODO NOW, un colectiv activist, a reacționat la aceste anunțuri: „Este pentru prima dată când dragonii de Komodo aud vuietul motoarelor și simt mirosul de fum. Care va fi impactul viitor al acestor proiecte? Mai pasă cuiva de conservare?”