• Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat un protest de amploare pentru ziua de duminică
  • Anunţul Maiei Sandu a fost făcut după ce majoritatea parlamentară formată mai nou din deputaţii socialişti, au votat pentru reducerea atribuţiilor noului preşedinte

Jurnalistul rus Dmitrii Smirnov a publicat pe Twitter un video scurt cu Maia Sandu în care îi cheamă duminică pe cetățeni la o „consultare publică” în Piața Marii Adunări Naționale. În descriere jurnalistul a citat mesajul președintelui ales, iar mai jos a scris că Maia Sandu cheamă poporul la un maidan moldovenesc.

„Duminică, vom merge în Piața Marii Adunării Naționale pentru a opri „tentativă de uzurpare a puterii” de către Parlament: Ca răspuns, președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a chemat poporul la un Maidan moldovenesc. Și chiar a trecut la limba rusă.”, scrie Dmitrii Smirnov.

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat un protest de amploare pentru ziua de duminică, 6 decembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Maia Sandu a spus că oamenii vor cere demisia Parlamentului şi a Guvernului, respectiv şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Anunţul Maiei Sandu a fost făcut după ce majoritatea parlamentară formată mai nou din deputaţii socialişti, au votat pentru reducerea atribuţiilor noului preşedinte, şi anume transferarea Serviciului de Informaţii şi Securitate din subordinea Preşedinţiei, în subordinea Parlamentului.