Jurnalistul britanic și expertul indigen, dispăruți în jungla amazoniană, au fost uciși cu muniție de vânătoare

FOTO: Mediafax
  • La o zi după ce poliţia a identificat rămăşiţele lui Dom Phillips, s-a confirmat că al doilea set de rămăşiţe este cel al lui Bruno Pereira.
  • Un al treilea suspect în cazul crimelor a fost reţinut, a adăugat poliţia.
  • Cei doi au dispărut în timp ce se aflau într-o călătorie de documentare în Valea Javari, în statul brazilian Amazonas, la 5 iunie.

Jurnalistul britanic Dom Phillips şi expertul indigen Bruno Pereira au fost împuşcaţi cu muniţie de vânătoare, a anunţat poliţia braziliană, potrivit BBC.

La o zi după ce poliţia a identificat rămăşiţele lui Dom Phillips, s-a confirmat că al doilea set de rămăşiţe este cel al lui Bruno Pereira. Un al treilea suspect în cazul crimelor a fost reţinut, a adăugat poliţia.

Cei doi au dispărut în timp ce se aflau într-o călătorie de documentare în Valea Javari, în statul brazilian Amazonas, la 5 iunie. Zece zile mai târziu, rămăşiţele umane au fost găsite după ce un suspect a condus poliţia la locul unde a îngropat cadavrele.

Suspectul, un pescar din zonă, a fost prima persoană arestată. Fratele său a fost, de asemenea, arestat la începutul acestei săptămâni însă a negat orice implicare în crime. Un al treilea suspect a fost arestat sâmbătă. Acesta s-a predat la o secţie de poliţie din oraşul Atalaia do Norte.

Dom Phillips, în vârstă de 57 de ani, locuia în Brazilia de mai bine de zece ani. El se afla în zonă pentru a face cercetări pentru o carte. Bruno Pereira, în vârstă de 41 de ani era expert în triburile izolate din Amazon. Pereira primise ameninţări cu moartea înainte de a pleca în călătorie, au declarat grupurile pentru drepturile indigenilor.

Zona în care călătoreau a devenit cunoscută pentru activităţile ilegale de pescuit, minerit, exploatare forestieră şi trafic de droguri. De asemenea, regiunea este cunoscută pentru conflictele violente dintre grupurile criminale, agenţii guvernamentali şi populaţia indigenă. Phillips şi Pereira adunau informaţii despre aceste conflicte.