Justin Trudeau, premierul Canadei, s-a imunizat cu cel mai contestat vaccin anti-COVID de pe piață. Reacția politicianului

justin-trudeau Sursa foto: Profimedia
  • Justin Trudeau a primit vineri prima doză a vaccinului AstraZeneca.
  • Vaccinul AstraZeneca este tot mai contestat în pandemie.
  • Trudeau, după vaccinare: „Sunt foarte fericit”.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a primit, vineri, prima doză din vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca, vaccin care a suscitat rezerve din cauza cazurilor rare, dar grave de cheaguri de sânge raportate în unele ţări, potrivit AFP.

Justin Trudeau (49 de ani) a fost vaccinat într-o farmacie din Ottawa, alături de soția sa, Sophie Grégoire Trudeau. „Sunt foarte fericit”, i-a spus el asistentei medicale care i-a administrat vaccinul deasupra unui tatuaj de pe braţul stâng. „Întrucât (provincia) Ontario a invitat persoanele de 40 de ani şi peste să primească vaccinul AstraZeneca în farmacii, acum este rândul nostru. Este o uşurare să ştim că acest gest simplu te ajută să te protejezi pe tine, dar mai ales la protejarea celor pe care îi iubim în jurul nostru. Dacă este şi rândul vostru, vă invit să vă faceţi o programare cât mai curând posibil”, declarase anterior într-o conferinţă de presă.

Accesul la vaccinul AstraZeneca pentru persoanele de peste 40 de ani a fost extins în majoritatea provinciilor canadiene, în această săptămână. Până atunci, serul de la AstraZeneca fusese rezervat celor în vârstă de cel puţin 55 de ani.