Kamala Harris a apărut pentru prima dată alături de Barack Obama în campania electorală: „Lupta noastră este o luptă pentru viitor”

Vicepreședintele Kamala Harris a apărut pentru prima dată alături de Barack Obama în campania electorală, oferind pledoarii finale destinate alegătorilor de culoare din suburbiile estice din Atlanta, o parte vibrantă și simbolică a Georgiei, scrie The Guardian.

„Lupta noastră este o luptă pentru viitor”, a spus Harris la mitingul din Clarkston. Ea a abordat teme familiare – reducerea costurilor pentru medicamente, locuințe și alimente. „Provin din clasa de mijloc și nu voi uita niciodată de unde vin”.

Harris a declarat că ea crede că „asistența medicală ar trebui să fie un drept și nu doar un privilegiu pentru cei care și-l pot permite” și a spus că Trump va desființa Affordable Care Act și va anula plafonul de 35 de dolari pentru insulină.

Candidatul democrat și-a reafirmat, de asemenea, sprijinul pentru dreptul la avort, referindu-se la moartea lui Amber Nicole Thurman, o femeie din Georgia al cărei deces s-a dovedit recent a fi un rezultat al interdicției avortului în acest stat. Harris a spus: „Donald Trump încă refuză să recunoască durerea și suferința pe care le-a provocat … femeilor li se refuză îngrijirea în timpul avorturilor spontane”.

Sondajele de opinie și comentatorii au sugerat că campania lui Harris a pierdut sprijin în rândul alegătorilor de culoare. Această afirmație nu are prea multă credibilitate în rândul activiștilor democrați, care spun că conservatorii exagerează anomaliile din sondaje pentru efecte politice.

„Nu cred că un număr semnificativ de persoane vor vota pentru oameni ca Donald Trump”, a declarat reverendul Raphael Warnock, senator democrat de Georgia, povestind istoria lui Trump de discriminare rasială și acte publice de intoleranță. El a spus: „Noi nu suntem un monolit. Vor fi unii … dar noi știm cine este Donald Trump. Nu suntem confuzi”.

Exit mobile version