• Mike Pence: NATO contribuie mai mult ca niciodată. Mulțumită președintelui Trump
  • Kamala Harris: Aliații SUA au mai multă încredere în Xi Jinping decât în Donald Trump
  • Mike Pence: Ne-am ținut de cuvânt și am mutat ambasada la Ierusalim

Știi deja că Statele Unite sunt cea mai puternică țară din lume și că asta atrage atât simpatii, cât și antipatii.

Mike Pence a spus în dezbaterea cu Kamala Harris că America lui Trump s-a ținut de promisiuni față de aliați și că a întărit NATO.

Senatoarea democrată care vrea să-i ia locul l-a contrazis și a amintit că aliații Statelor Unite au ajuns să aibă mai multă încredere în Xi Jinping, liderul Chinei comuniste, decât în Donald Trump.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Mike Pence, vicepreședintele SUA: „Președintele Trump s-a ținut de cuvânt când a mutat ambasada SUA la Ierusalim, capitala Israelului. NATO contribuie acum mai mult pentru apărarea comună decât a contribuit vreodată, mulțumită leadership-ului președintelui Trump. Armata noastră a distrus califatul ISIS și l-au eliminat pe liderul lor, al-Baghdadi.“

Kamala Harris, candidat pentru vicepreședinția SUA: „Ce am văzut la Donald Trump este că a trădat prietenii noștri și a îmbrățișat dictatori din toată lumea. De exemplu, din Rusia. Uitați-vă la prietenii noștri din NATO. A abandonat acorduri. Uitați-vă la acordul nuclear cu Iran.“

Trebuie să-ți spun că și Mike Pence și Kamala Harris au ceva dreptate.
Potrivit unui studiu publicat de Pew Reseach în septembrie și făcut în 13 țări europene și asiatice aliate cu Statele Unite, cota medie de încredere în Trump este de doar 16 la sută. În cazul lui Xi Jinping este 19 la sută.

În același timp, cheltuielile pentru apărare ale statelor NATO, fără SUA, au crescut cu 130 de miliarde în 2020 față de 2016, ultimul an cu Obama. Știi deja că România este una dintre țările bune, care dă cei 2 la sută din PIB pentru apărare.