• Moment istoric: Kamala Harris este prima femeie de culoare și de origine asiatică confirmată drept candidată Democraților la funcția de vicepreședine din SUA
  • În cadrul Convenției Naționale Democrate, Barack Obama l-a criticat dur pe Donald Trump
  • Alegerile prezidențiale din SUA au loc pe 3 noiembrie

În cadrul Convenției Naționale Democrate, care s-a desfășurat în mediul online din cauza pandemiei de Covid-19, Kamala Harris a scris istorie și a devenit prima candidată de origine asiatică și de culoare la funcția de președinte al SUA, din partea unui partid major.

Alături de Kamala Harris, Democrații vor merge pe mâna lui Joe Biden pentru postul de președinte, care va accepta oficial nominalizarea astăzi, tot în cadrul evenimentului.

Kamala Harris a reflectat asupra nominalizării ei și a ținut să aducă în discuție femeile care au ajutat-o să ajungă în acest punct, inclusiv pe mama ei, care a imigrat din India în SUA: „Probabil că ea nu și-a imagiant niciodată că voi sta acum în fața voastră spunând aceste cuvinte: <>”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Prezent la Convenție, fostul președinte american Barack Obama a livrat un discurs neașteptat, în care l-a atacat dur pe actualul șef al statului, Donald Trump. Obama a spus că o realegere a lui Trump ar reprezenta o gravă amenințare asupra demorației și i-a îndemnat pe votanți să fie responsabili și buni cetățeni înaintea alegerilor din noiembrie.

Și Hillary Clinton a vorbit despre viitoarele alegeri, făcând referire la candidatura ei pierdută din 2016. Ea a declarat că mulți americani pe care i-a întâlnit i-au mărturisit că și-ar fi dorit să se întoarcă în timp și să voteze altfel.

Alegerile prezindețiale din SUA au loc pe 3 noiembrie.