Kamala Harris preia șefia SUA, cât timp Joe Biden va fi sub anestezie în cadrul unei examinări medicale de rutină

Preşedintele SUA, Joseph Biden, va fi supus, vineri, unei examinări medicale de rutină, cu o zi înainte de a împlini vârsta de 79 de ani, informează agenţia Bloomberg. Atribuțiile lui vor fi preluate de Kamala Harris, vicepreședintele SUA.

Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat că evaluarea medicală de rutină va avea loc la Centrul medical Walter Reed, situat la periferia nordică a oraşului Washington D.C.

Starea medicală a preşedintelui Joseph Biden este în centrul atenţiei publice în Statele Unite. În decembrie 2019, echipa de campanie a transmis un buletin medical oficial care arăta că Joseph Biden era „sănătos” şi „apt să exercite atribuţiile de preşedinte”. Medicul personal Kevin O’Connor a raportat însă un ritm cardiac „neregulat”.

Joseph Biden va împlini sâmbătă vârsta de 79 de ani.

Kamala Harris preia conducerea SUA

Vicepreşedintele Kamala Harris va prelua în mod temporar puterea în Statele Unite pe durata derulării evaluării medicale a preşedintelui Joseph Biden, care va include o anestezie, anunţă Casa Albă, potrivit publicaţiei The Hill.

Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, a declarat că Joseph Biden va fi supus unei colonoscopii.

„La fel cum a fost cazul când preşedintele George W. Bush a fost supus aceleiaşi proceduri în 2002 şi în 2007, în conformitate cu procedura prevăzută de Constituţie, preşedintele Biden îi va transfera puterea vicepreşedintelui pentru o scurtă perioadă de timp cât va fi sub anestezie”, a declarat Jen Psaki.

„Vicepreşedintele va lucra din biroul situat în Aripa de Vest a Casei Albe în acest timp”, a precizat Jen Psaki.