• Kamala Harris a distribuit pe Twitter un clip cu simbolistică socialistă.
  • Kamala Harris: „Toți să ajungem în același loc”.
  • Kamala Harris și Joe Biden vor să refacă din temelii economia SUA.

Planul economic Biden – Harris propune creșteri de cheltuieli și taxe
Administrația Biden-Harris vrea să finanțeze investițiile prin taxarea bogaților.

Planul Biden – Harris va fi greu de aplicat fără o majoritate democrată în Senat. Planul economic al duetului Joe Biden – Kamala Harris este subțire la informații concrete, dar plin de ambiții mărețe.

Cei doi au postat pe nouă pagină a tranziției către Casa Albă: a venit momentul să imaginăm și să construim o nouă economie americană. Totul sub numele de „build back better”, adică să reconstruim mai bine.

Clipul care a dat fiori republicanilor

În ultimele zile ale campaniei, Kamala Harris a postat pe pagina de Twitter un clip care arată acestă minunată lume nouă.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Este despre a da oamenilor resursele și sprijinul de care au nevoie, astfel încât toți să pornească din același loc și să poată să concureze de la egal la egal. Tratamentul echitabil înseamnă că toți ajungem în același loc.”, a spus aceasta.

Acest clip a dat fiori republicanilor. Destinul egal pentru toți, cu ajutorul statului, și soarele răsare sunt simboluri vechi ale socialismului.
Dar nu șocant dacă ne gândim că programul de guvernare al lui Biden a fost făcut în colaborare cu Bernie Sanders, autodeclarat socialist. Iar Kamala Harris este cel mai progresist senator din actuala legislatură.

Kamala Harris, vicepreședinte-ales al SUA: „Să reconstruim economia astfel încât va funcționa pentru oamenii muncii. Să scăpăm de rasismul sistemic.”

Joe Biden aplică politica „Robin Hood”

În programul Biden-Harris, reforma economică merge mână în mână cu justiția rasială, deoarece structurile actuale ar fi dezavantajat minoritățile etnice.

Joe Biden: „Justiția adevărată este despre locuri de muncă, locuri de muncă bine plătite, stabilitate financiară. Familii de culoare care adună avere. Care o lasă moștenire. Așa vreau să aduc egalitate și echitate.”

Viitoarea administrație democrată vrea să dubleze salariul minim federal, să cheltuie mii de miliarde pe infrastructură și tranziția ecologică și să finanțeze totul prin taxarea bogaților și companiilor.

Este fix o politică „Robin Hood”: să luăm de la bogați și să dăm la săraci.

Kamala Harris: „Susții Green New Deal, ai susținut Medicare pentru toți, ai susținut legalizarea marijuanei. Joe Biden nu susține aceste lucruri. Nu m-aș fi alăturat echipei dacă nu susțineam ce a propus Joe.”

Rămâne de văzut cât de mult va aplica administrația Biden-Harris din acest plan. Republicanii vor avea majoritate în Senat. Și nu vor accepta majorări de taxe, pe care le consideră distrugătoare când economia încă suferă din cauza pandemiei.

Donald Trump, președintele SUA: „Joe Biden a făcut o înțelegere coruptă în schimbul nominalizării sale. A dat controlul socialiștilor și marxiștilor și extremiștilor de stânga precum candidata pentru vicepreședinție.”