Kamala Harris va publica un raport de sănătate care o consideră aptă pentru președinție

Vicepreședintele Kamala Harris plănuiește să publice sâmbătă un raport medical detaliat, care va confirma că dispune de rezistența fizică și mentală necesară pentru a-și îndeplini îndatoririle în cazul în care va fi aleasă președinte în noiembrie, conform unui consilier de vârf al campaniei sale. Această inițiativă este percepută de consilierii săi ca o oportunitate de a evidenția întrebările legate de sănătatea și acuitatea mentală a lui Donald Trump, The Guardian.

Asistentul a subliniat că publicarea acestui raport și a istoricului medical al lui Harris va atrage atenția asupra stării fizice și mentale a candidatului republican, Trump, care, la 78 de ani, nu a oferit informații recente despre sănătatea sa, deși ar deveni cel mai în vârstă președinte ales dacă ar câștiga un nou mandat.

Recent, Trump a fost criticat pentru incoerența sa la mitingurile de campanie, unde a arătat semne de confuzie și a avut dificultăți în formularea gândurilor. Experții medicali au observat că acesta a dat dovadă de declin cognitiv, comportament care este adesea asociat cu vârsta sa. Discursurile sale au inclus observații bizare, de la referiri la propriul său corp „frumos” până la comentarii despre „un milion de Rambos” din Afganistan.

Consilierii lui Harris au menționat și că Trump a refuzat să participe la un interviu cu „60 de minute” de la CBS, pe care vicepreședintele l-a acordat, și că a evitat să dezbată din nou după confruntarea lor din 10 septembrie. Aceștia susțin că fostul președinte „evită controlul public”, ceea ce le oferă alegătorilor impresia că ar avea ceva de ascuns și că nu ar fi pregătit pentru funcția de președinte.

„Comparăm vârsta și vitalitatea ei cu ale lui”, a afirmat consilierul principal al lui Harris, care are 59 de ani, subliniind astfel diferențele dintre candidați.

Întrebările legate de sănătatea lui Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, au fost un subiect de îngrijorare în cadrul democraților, iar acesta a decis să se retragă din cursa pentru realegerea sa, susținând-o pe Harris ca succesor.

Mediile recente ale sondajelor naționale indică un avantaj de aproape patru puncte pentru Harris în fața lui Trump în cursa din 5 noiembrie. Cu toate acestea, statele-cheie swing rămân prea strânse pentru a fi anticipate, iar majoritatea experților se așteaptă la alegeri competitive.

Partidul Republican l-a ales pe Trump ca nominalizat, în ciuda problemelor sale legale, inclusiv condamnarea pentru falsificarea documentelor de afaceri, care a implicat plăți către un actor de film pentru adulți. De asemenea, el se confruntă cu acuzații penale legate de încercarea de a răsturna rezultatul alegerilor din 2020.

Trump a afirmat că Biden „a devenit deficient mintal” și a încercat să o ridiculizeze pe Harris, spunând că „s-a născut așa” în timp ce se străduia să pronunțe numele ei. În reacție, Harris a comentat la o întâlnire cu alegători indeciși din Las Vegas că „folosirea unui limbaj disprețuitor nu este sănătoasă pentru națiunea noastră”, adăugând că nu admir un astfel de comportament, mai ales din partea cuiva care aspiră la funcția de președinte al Statelor Unite.

Exit mobile version