• Karl Nehammer este noul cancelar al Austriei.
  • Acesta a depus jurământul în fața președintelui Alexander Van der Bellen.
  • Ceremonia a continuat cu depunerea jurămintelor a patru miniștri și a unui secretar de stat.

Austria are un nou cancelar federal. Die Presse anunță că în urma demisiei lui Sebastian Kurz din toate funcțiile politice și a demisiei lui Alexander Schallenberg din funcția de cancelar federal, Karl Nehammer a depus luni jurământul în calitate de nou șef al guvernului în faţa preşedintelui Alexander Van der Bellen.

În urma discuțiilor în privat cu noii membri ai guvernului din weekend, președintele federal Van der Bellen a pășit astăzi în fața ușii din Sala Maria Theresia de la Hofburg și a depus jurământul. Acesta a prezentat actul formal printr-o scurtă declarație care s-a concentrat asupra pandemiei. Alexander Schallenberg revine în funcţia de ministru de Externe, Gerhard Karner a devenit ministru de Interne, iar Magnus Brunner, ministru de Finanţe.

Karl Nehammer, care era ministru de Interne, a fost ales, vineri, în funcţia de lider al Partidului Popular (ÖVP). Nehammer intenţionează să menţină „în mod activ linia politică” a ÖVP, prin combaterea imigraţiei şi consolidarea siguranţei publice, prin respectarea unor principii precum responsabilitatea, solidaritatea şi libertatea.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN