Keir Starmer vrea să se întâlnească cu Kamala Harris și Donald Trump înainte de alegerile din SUA

Keir Starmer a declarat că dorește să se întâlnească cu Kamala Harris și Donald Trump înainte de alegerile din SUA deoarece a refuzat să susțină unul dintre miniștrii săi care a declarat că Trump a contribuit la retorica rasistă în Regatul Unit, scrie The Guardian.

Prim-ministrul a declarat că speră să găsească timp pentru a se întâlni cu ambii candidați în timp ce călătorește la New York pentru adunarea generală a Organizației Națiunilor Unite – a treia sa călătorie în SUA de la preluarea mandatului.

„Dacă este posibil, ar fi foarte bine să ne întâlnim cu amândoi la un moment dat înainte de alegeri. Va trebui să vedem ce este posibil”, a spus el, vorbind în zborul său după conferința laburistă.

Se înțelege că Starmer nu dorește să se întâlnească cu un candidat fără să se întâlnească și cu celălalt, în ciuda legăturilor mai strânse ale laburiștilor cu colegii democrați de centru-stânga din SUA.

Cu toate acestea, Angela Eagle, ministru de interne, a riscat să submineze eforturile diplomatice ale No 10 cu Trump, după ce a declarat, în cadrul unui eveniment marginal la conferința laburistă, că retorica acestuia a încurajat rasismul.

Noul ministru pentru imigrație ilegală a declarat că Trump a contribuit la crearea „vitriolului” împotriva migranților prin intermediul rețelelor sociale. De asemenea, ea a spus că conservatorii de dreapta au folosit un limbaj care a dat o „lumină galbenă intermitentă” rasiștilor, folosind un „discurs toxic” în timp ce luptau împotriva provocării din partea Reform UK.

Starmer nu și-a susținut ministrul atunci când a fost întrebat marți dacă cuvintele sale au fost corecte.

„Cred că am fost absolut clar în privința responsabilității pentru dezordinea de pe străzile noastre. Responsabilitatea le aparține huliganilor care au provocat acele tulburări. Acesta este motivul pentru care am preluat controlul asupra procesului pentru a mă asigura că se va face dreptate foarte repede în cazurile lor”, a spus el.

Exit mobile version