Kelemen Hunor contrazice USR-PLUS: „Consultare a fost, premierul a avut răbdare uriașă”

kelemen-hunor Mediafax Foto
  • Vicepremierul Kelemen Hunor îi contrazice pe reprezentanții USR-PLUS
  • Spune că a existat o consultare înainte de demiterea ministrului Sănătății
  • Vicepremierul mai spune că reprezentanții USR-PLUS s-au pripit când au cerut demisia lui Florin Cîțu

Vicepremierul Kelemen Hunor îi contrazice pe reprezentanții USR-PLUS care solicită demisia premierului Florin Cîțu după ce acesta l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. A existat consultare, iar premierul a avut o răbdare uriașă, mai spune liderul UDMR.

Kelemen Hunor îi contrazice pe reprezentanții USR-PLUS și spune că a existat o consultare înainte de demiterea ministrului Sănătății.

„Nu este adevărat că nu a fost o consultare chiar și cu mine s-a consultat premierul înainte să decidă. Nici dacă ar fi vorba despre un ministru UDMR nu aș spune că trebuie să plece și premierul. A avut o răbdare uriașă. Premierul a făcut ședințe de Guvern pentru Ministerul Sănătății ori de câte ori a vrut ministrul Voiculescu. Era vorba despre sănătate. Și dimineața, și seara, și luni, și duminică, și sâmbătă, și on-line, și fizic. Deci nu se poate reproșa că nu a încercat coaliția, că nu a încercat premierul”, a declarat Kelemen Hunor, la Digi 24.

Vicepremierul mai spune că reprezentanții USR-PLUS s-au pripit când au cerut demisia lui Florin Cîțu și susține că solicitarea nu poate fi acceptată.

„Ori suntem de acord că avem un set de valori comune așezate într-un program de guvernare asumat de o coaliție și atunci mergem mai departe, ori chiar nu suntem pregătiți să guvernăm țara Punct. Sunt convins că și ei dacă gândesc într-o astfel de logică, de a menține asemenea cerere, o să-și dea seama că s-au cam pripit și nu este cazul, nu este momentul să insiste pe această solicitare. Deci, nu se poate accepta”, a precizat vicepremierul.

Criza a apărut după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis de premier. Ministrului i s-au reproșat gafele făcute în timpul mandatului și faptul că nu l-a informat pe șeful Guvernului despre apariția unui ordin privind carantina.