• „În primul rând avem nevoie de un program de guvernare care răspunde la așteptările societăț̦ii”
  • „Noi vrem ca țara noastră să ofere o șansă mai bună pentru fiecare om”
  • Primele negocieri pentru formarea noului guvern vor avea loc sâmbătă

Președintele UDMR Kelemen Hunor a spus, înaintea negocierilor de sâmbătă pentru formarea unui nou guvern, că România are nevoie de un Executiv bine structurat și de un parlament cu o majoritate stabilă.

„În primul rând avem nevoie de un program de guvernare care răspunde la așteptările societăț̦ii. Punerea în aplicare a unui astfel de program presupune un guvern bine structurat și un parlament cu o majoritate stabilă. Doar colaborarea de bună credință poate crește nivelul de încredere. Noi vrem ca țara noastră să ofere o șansă mai bună pentru fiecare om”, a scris liderul UDMR pe Facebook cu puțin timp înainte de începerea negocierilor pentru formarea unui nou guvern.

Sâmbătă au loc negocierile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS și UDMR – în vederea formării unei majorități parlamentare și a guvernării comune, după ce joi dimineață liderii acestor partide au participat la o întâlnire informală cu președintele Klaus Iohannis.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Președintele PNL, Ludovic Orban, spunea despre viitorul guvern că nu vor fi înființate „ministere pentru portofolii”. El a precizat că la întâlnirea de la Cotroceni nu s-a discutat despre repartizarea portofoliilor, ci doar chestiuni care țin de cadrul general și de calendar.

Liberalii au anunțat că îl susțin pe actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, pentru funcția de premier. Totodată, PNL vrea șefia Camerei Deputaților pentru Ludovic Orban.

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, membru al echipei de negociere a USR pentru formarea noului guvern, a declarat că, „într-un parteneriat adevărat” PNL nu poate avea și funcția de premier, și pe cea de președinte al Camerei Deputaților.