Kelemen Hunor, la Marius Tucă Show: „Pentru noi, ideal este PNL-UDMR-USR”

  • Valentin Stan și Marius Tucă dezbat alegerile, crizele de tot felul, dar și componența posibilului Guvern la final de an pandemic.
  • Valentin Stan: „Este o mică răfuială de doi lei făcută de băiatul de la Cotroceni”.
  • Alexandru Rafila: „Ei știu de câteva luni că vor face coaliție și lucrurile trebuiau rezolvate în așa fel încât a doua zi să vină cu formula de Guvern și împărțire de posturi”.
  • Kelemen Hunor, UDMR: „Am zis că pentru noi există niște formule pentru majoritate. Pentru noi, ideal este PNL-UDMR-USR”.

Valentin Stan: „E frumos cum zice domnul Orban că a ținut cont de voința poporului. El a candidat cu partidul lui la alegeri. Nu am dat aici cum câștigă alegerile? Noi câștigăm, noi suntem cei mai tari”.

Valentin Stan: „Vine Marcelică și spune că el a câștigat alegerile și dacă nu mă chemați pe mine primul, nu mai vin”.

Valentin Stan: „Este o mică răfuială de doi lei făcută de băiatul de la Cotroceni. Va fi coaliția aia de care este vorba”.

În dezbaterea dintre Marius Tucă și Valentin Stan, Marius Tucă spune că aceștia nu s-au înțeles. Valentin Stan spune că: „Nu au apucat să citească ordinul de zi. Vor discuta după ce l-a chemat pe Ciolacu primul, se va discuta cu șeful, ăla bătrân de la Cotroceni, cu USR, cu PNL, cu UDMR. Și îl mai cheamă o dată să îi spună. Dar el are impresia că l-a chemat pe el primul”.

Alexandru Rafila a spus că: „Or fi discutat, dar eu aș fi fost mai pragmatic. Ei știu de câteva luni că vor face coaliție și lucrurile trebuiau rezolvate în așa fel încât a doua zi să vină cu formula de Guvern și împărțire de posturi. Cred că rezutlatul a fost neașteptat și a schimbat elemente de predictibilitate”.

Marius Tucă a spus că a citit o glumă excepțională, despre faptul că din patru în patru ani sunt alegeri, pentru că așa aflăm cu cine guvernează UDMR.

Kelemen Hunor: „E o glumă veche, de 30 de ani. Am auzit-o prima oară la începutul anilor 2000”.

Kelemen Hunor: „Consultarea a fost calmă și scurtă, până în 30 de minute cu noi. Președintele ne-a întrebat cum vedem lucrurile. Am zis că pentru noi există niște formule pentru majoritate. Pentru noi, ideal este PNL-UDMR-USR”.