• „Nicio rachetă nu a intrat în spațiul aerian românesc” , spun autoritățile de la București.
  • „Atac masiv” rusesc, 61 din cele 71 de rachete interceptate de Ucraina.
  • Putin se va adresa națiunii pe 21 februarie.

SITUAȚIA – Cele două proiectile ar fi fost lansate din Marea Neagră, a precizat comandantul-șef al armatei ucrainene, Valeri Zaluzhni, într-un comunicat.

Șeful armatei ucrainene a declarat că două rachete de croazieră rusești au survolat vineri dimineață România și Republica Moldova, membre NATO, înainte de a intra în Ucraina, potrivit Le Figaro.

Două proiectile lansate din Marea Neagră” au traversat spațiul aerian românesc în jurul orei 10:00, ora României” înainte de a intra în spațiul aerian ucrainean, a precizat comandantul-șef al armatei ucrainene, Valeri Zaloujny, într-un comunicat. Această traiectorie este posibilă din punct de vedere tehnic dacă rachetele de croazieră au fost lansate din Marea Neagră, unde armata rusă are o flotă mare.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Moldova a declarat că o rachetă a intrat într-adevăr în spațiul său aerian și l-a convocat imediat pe ambasadorul rus.

Nicio rachetă nu a intrat în spațiul aerian românesc” , au declarat autoritățile de laBucurești. Cu toate acestea, România, membră a NATO, a negat că spațiul său aerian ar fi fost survolat.

Sistemul de supraveghere aeriană a detectat un proiectil lansat de pe o navă rusă în Marea Neagră” spre Ucraina, a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat. Dar în niciun moment nu a intrat în spațiul aerian românesc.

Atac masiv” rusesc, 61 din cele 71 de rachete interceptate de Ucraina

Rusia a efectuat un atac masiv” cu rachete și drone kamikaze, lovind” mai multe situri energetice din Ucraina, a anunțat armata ucraineană, după un turneu în Europa al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru a cere mai multe arme aliaților săi.

Inamicul a tras 71 de rachete de croazieră Kh-101, Kh-555 și Kalibr (…) Forțele de apărare aeriană au distrus 61 de rachete” , a precizat forțele aeriene ucrainene într-un comunicat. Autoritățile ucrainene au raportat că mai multe proiectile au lovit situri energetice din întreaga țară. Inamicul a lovit orașele și infrastructurile critice ale Ucrainei” , a precizat acesta.

Putin se va adresa națiunii pe 21 februarie

Președintele rus Vladimir Putin va ține un discurs despre starea națiunii pe 21 februarie, a anunțat Kremlinul, cu trei zile înainte de prima aniversare a ofensivei armatei ruse în Ucraina. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că discursul va aborda situația actuală” , inclusiv ofensiva Rusiei în Ucraina și situația economică din țară, și va avea loc într-o sală de congrese din apropierea Pieței Roșii.