Kievul susține că două rachete rusești au survolat România, stat membru NATO, dar Bucureștiul neagă acest lucru

Trei civili au murit și alți 120 sunt răniți, în urma atacurilor cu rachete, lansate de gruparea Hamas asupra Israelului. Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență

Trei civili au murit și alți 120 sunt răniți, în urma atacurilor cu rachete, lansate de gruparea Hamas asupra Israelului. Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență

SITUAȚIA – Cele două proiectile ar fi fost lansate din Marea Neagră, a precizat comandantul-șef al armatei ucrainene, Valeri Zaluzhni, într-un comunicat.

Șeful armatei ucrainene a declarat că două rachete de croazieră rusești au survolat vineri dimineață România și Republica Moldova, membre NATO, înainte de a intra în Ucraina, potrivit Le Figaro.

Două proiectile lansate din Marea Neagră” au traversat spațiul aerian românesc în jurul orei 10:00, ora României” înainte de a intra în spațiul aerian ucrainean, a precizat comandantul-șef al armatei ucrainene, Valeri Zaloujny, într-un comunicat. Această traiectorie este posibilă din punct de vedere tehnic dacă rachetele de croazieră au fost lansate din Marea Neagră, unde armata rusă are o flotă mare.

Moldova a declarat că o rachetă a intrat într-adevăr în spațiul său aerian și l-a convocat imediat pe ambasadorul rus.

Nicio rachetă nu a intrat în spațiul aerian românesc” , au declarat autoritățile de laBucurești. Cu toate acestea, România, membră a NATO, a negat că spațiul său aerian ar fi fost survolat.

Sistemul de supraveghere aeriană a detectat un proiectil lansat de pe o navă rusă în Marea Neagră” spre Ucraina, a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat. Dar în niciun moment nu a intrat în spațiul aerian românesc.

Atac masiv” rusesc, 61 din cele 71 de rachete interceptate de Ucraina

Rusia a efectuat un atac masiv” cu rachete și drone kamikaze, lovind” mai multe situri energetice din Ucraina, a anunțat armata ucraineană, după un turneu în Europa al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru a cere mai multe arme aliaților săi.

Inamicul a tras 71 de rachete de croazieră Kh-101, Kh-555 și Kalibr (…) Forțele de apărare aeriană au distrus 61 de rachete” , a precizat forțele aeriene ucrainene într-un comunicat. Autoritățile ucrainene au raportat că mai multe proiectile au lovit situri energetice din întreaga țară. Inamicul a lovit orașele și infrastructurile critice ale Ucrainei” , a precizat acesta.

Putin se va adresa națiunii pe 21 februarie

Președintele rus Vladimir Putin va ține un discurs despre starea națiunii pe 21 februarie, a anunțat Kremlinul, cu trei zile înainte de prima aniversare a ofensivei armatei ruse în Ucraina. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că discursul va aborda situația actuală” , inclusiv ofensiva Rusiei în Ucraina și situația economică din țară, și va avea loc într-o sală de congrese din apropierea Pieței Roșii.

Exit mobile version