Kim Jong-un avertizează: Eşecurile în activitatea anti-epidemică au dus la un „incident grav” care a pus în pericol viaţa oamenilor

Foto: Profimedia
  • Kim a făcut remarcile marţi la o reuniune a Partidului Muncitorilor.
  • Coreea de Nord a instalat controale stricte la frontieră şi nu a raportat niciun caz confirmat de coronavirus.
  • Ţara se confruntă cu una dintre cele mai grave crize economice din istoria sa de 73 de ani.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că eşecurile în activitatea anti-epidemică au dus la un „incident grav” nespecificat care a pus în pericol siguranţa ţării şi a oamenilor, a relatat presa de stat.

Dictatorul a criticat înalţii oficiali ai partidului de guvernământ pentru neglijarea atribuţiilor lor, relatează agenţia statelă de presă KCNA, care nu a detaliat ce s-a întâmplat sau cum a fost pusă în pericol viaţa oamenilor, relatează Reuters.

Kim a făcut remarcile marţi la o reuniune a Partidului Muncitorilor.

„Prin neglijarea deciziilor importante ale partidului în luptade urgenţă naţională în pregătirile pentru o criză globală de sănătate, oficialii responsabili au provocat un incident grav care reprezintă o criză uriaşă pentru siguranţa naţiunii şi a poporului său”, potrivit agenţiei de ştiri sud-coreene Yonhap.

Coreea de Nord a instalat controale stricte la frontieră şi nu a raportat niciun caz confirmat de coronavirus, deşi experţii internaţionali şi-au exprimat scepticismul faţă de această afirmaţie.

Ţara se confruntă cu una dintre cele mai grave crize economice din istoria sa de 73 de ani, pe fondul penuriei de alimente şi medicamente şi avertismentelor privind creşterea şomajului.

Economia ţării a fost afectată de peste un an de restricţii la frontieră, inundaţii cauzate de dezastre naturale şi sancţiuni internaţionale impuse ca răspuns la programele de rachete nucleare şi balistice ale regimului.