• Kim Jong-un le-a interzis nord-coreenilor să poarte același nume ca și fiica sa, printr-o nouă regulă bizară.
  • Experții cred că Kim Ju-ae este pregătită de lider ca succesor al său, după ce a fost văzută la un lansare de rachete în noiembrie.
  • O sursă din provincia Pyongan de Nord a declarat că persoanele care folosesc numele Ju-ae în Chongju au fost recent convocate de serviciile de securitate.

Kim Jong-un le-a interzis nord-coreenilor să poarte același nume ca și fiica sa, printr-o nouă regulă bizară. Politica interzice părinților să folosească numele fiicei sale, Kim Ju-ae, obligându-i în același timp pe toți cei care poartă același nume să aleagă un nume diferit.

Experții cred că Kim Ju-ae este pregătită de lider ca succesor al său, după ce a fost văzută la un lansare de rachete în noiembrie. Regimul interzice deja persoanelor să folosească numele lui Kim Jong-un și al predecesorilor săi în funcția de lider. O sursă din provincia Pyongan de Nord, care se învecinează cu China, a declarat că persoanele care folosesc numele Ju-ae în Chongju au fost recent convocate de serviciile de securitate.

Aceștia au declarat pentru Radio Free Asia: Ministerul securității a convocat femeile înregistrate la departamentul de înregistrare a rezidenților sub numele Ju-ae” la Ministerul Securității pentru a-și schimba numele. Era o fetiță de 12 ani pe nume Ju-ae”. Departamentul de înregistrare a rezidenților din cadrul Ministerului Securității i-a chemat pe părinții fetei la Ministerul Securității și a obligat-o să-și schimbe numele și certificatul de naștere.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Numele era, spuneau ei, rezervat acum pentru cei cu cea mai înaltă demnitate”. O altă sursă a relatat o poveste similară în provincia Pyongan de Sud. Aceasta a spus: Chiar și numele Ju-ae” este controlat, astfel încât cetățenii obișnuiți nu îl pot folosi. Ieri, Departamentul de Securitate al orașului Pyongsong a emis un ordin intern din partea guvernului central de a schimba numele femeilor care folosesc numele Ju-ae” în termen de o săptămână.”

Michael Madden, un expert în elita nord-coreeană, a declarat că există un precedent pentru această practică în acest stat secret. De fapt, interdicția de a folosi numele lui Kim Jong-un a fost unul dintre primele semne ale ascensiunii sale la conducere.

El a declarat: Regimul poate și a reglementat ce nume folosesc cetățenii nord-coreeni. Este un lucru pe care l-am observat anterior – au emis instrucțiuni cu privire la persoanele cu numele Kim Jong-il și Kim Jong-un. De fapt, unul dintre semnele revelatoare ale propriei succesiuni a lui Kim Jong-un, în urmă cu 12 ani, a fost faptul că înregistrarea rezidenților a restricționat utilizarea numelui Jong-un”. Această practică datează din anii 1970 și a implicat diverși membri ai familiei Kim.”

El a precizat că numele au mai fost restricționate și înainte pentru a onora unele persoane în mare parte obscure” din familia Kim. Dar rapoartele sugerează totuși că Kim Ju-ae este un membru notabil și semnificativ” al dinastiei conducătoare.