• Coreea de Nord interzice fumatul în unele spații publice
  • Măsura vine în ciuda faptului că peste 43% din populația masculină a țării fumează, inclusiv liderul Kim Jong-un
  •  Liderul nord-coreean Kim Jong Un este cunoscut ca un fumător înrăit

Coreea de Nord interzice fumatul în unele spații publice. Deciza a fost introdusă de Adunarea Supremă a Poporului, pentru a oferi cetățenilor un „mediu de viață igenic”, scrie TheGuardian.

Kim Jong Un, interzis la fumat în spații publice. Nord-coreeni vor un „mediu de viață igenic

Legea își propune să protejeze viața și sănătatea nord-coreenilor prin înăsprirea controalelor legale provind producția și vânzarea țigărilor.

Totodată, legea mai prevede că fumatul este interzis în anumite locuri, cum ar fi centrele de educație politică și ideologică, teatre și cinematografe, dar și institușiile medicale și de sănătate publică.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?

În Coreea de Nord există o rată mare de fumători, în rândul bărbaților, 43,9% dintre acștia fiind fumători începând cu 2019, arată Organizația Mondiale a Sănătății.

Kim Jong Un, fumător înrăit

Liderul nord-coreean Kim Jong Un este cunoscut ca un fumător înrăit, și este văzut frecvent cu o țigară în mână în mai toate fotografiile oficiale.

Kim Jong Un a mai fost văzut făcând o pauză de tigară, într-o gară din orașul Nanning, chiar și înainte de al doilea summit la care a participat și omologul său american, Donald Trump, în 2019.