• Kim Jong-un ia măsuri drastice împotriva modei de a da bebelușilor nume cu sonoritate moale” și a emis un ordin ca acestea să fie schimbate cu nume mai patriotice”.
  • Cetățenii care nu și-au schimbat numele cu unul mai revoluționar” până la sfârșitul acestui an ar putea fi pasibili de amenzi sau chiar mai rău.
  • Alții spun că încercarea de a dicta ce fel de nume le dau părinții copiilor lor este un semn că tirania” a mers în sfârșit prea departe.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un ia măsuri drastice împotriva modei de a da bebelușilor nume cu sonoritate moale” și a emis un ordin ca acestea să fie schimbate cu nume mai patriotice”, precum Chong Il (pistol), Chung Sim (loialitate), Pok Il (bombă) și Ui Song (satelit).

Numele cu terminații moi”, cum ar fi A Ri (iubit) So Ra (scoică) și Su Mi (superfrumoasă), sunt populare în Coreea de Sud, dar Kim a cerut să se pună capăt acestei tendințe în Regatul Eremit. Numele în stil sud-coreean sunt un semn că Seulul este doar o copie a culturii occidentale decadente yankee”, potrivit lui Kim.

Cetățenii care nu și-au schimbat numele cu unul mai revoluționar” până la sfârșitul acestui an ar putea fi pasibili de amenzi sau chiar mai rău. Un cetățean nord-coreean anonim din provincia nord-estică Hamgyong de Nord a declarat pentru Radio Free Asia: Locuitorii se plâng că autoritățile îi forțează pe oameni să-și schimbe numele conform standardelor cerute de stat. Începând de luna trecută, în cadrul întâlnirii rezidenților unității de supraveghere a cartierului, au fost emise constant notificări pentru a corecta toate numele fără consoane finale. Persoanele cu nume care nu au o consoană finală au timp până la sfârșitul anului să adauge semnificații politice la numele lor pentru a respecta standardele revoluționare. Unii nord-coreeni nu sunt mulțumiți de acest ordin. Câțiva au îndrăznit chiar să întrebe dacă pot să le dea copiilor lor nume care reflectă actuala eră a foametei și a opresiunii”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Alții spun că încercarea de a dicta ce fel de nume le dau părinții copiilor lor este un semn că tirania” a mers în sfârșit prea departe: Cum se poate ca oamenilor să nu li se permită să se numească singuri?”, s-a plâns un cetățean nord-coreean furios. Suntem de fapt piese mecanice sau animale?”

Nord-coreenii glumesc în liniște între ei spunând că le vor da copiilor lor nume precum Yong Chol, Man Bok sau Sun Hui, care pentru urechile nord-coreenilor ar suna la fel de demodat ca Edna, Agnes sau Egbert.