• Kim Jong Un a transmis că, indiferent cine va conduce la Casa Albă, Statele Unite rămân „cel mai mare dușman al nostru”
  • Liderul de la Phenian a afirmat că vrea arme nucleare mai avansate.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut arme nucleare mai avansate și a declarat că Statele Unite sunt „cel mai mare dușman al nostru”, citează Reuters presa de stat. Astfel, Kim Jong Un îl provoacă pe președintele Joe Biden, chiar cu câteva zile înainte ca acesta să-și înceapă oficial mandatul la Casa Albă, afirmând că SUA sunt „cel mai mare dușman al nostru”.

„Politicile ostile ale Washingtonului nu s-ar schimba indiferent de cine ocupă Casa Albă, dar renunțarea la aceste politici ar fi cheia pentru relațiile Coreei de Nord cu SUA”, a transmis liderul Phenian, vineri, potrivit agenției de stat KCNA.

„Activitățile noastre politice externe ar trebui să fie concentrate și redirecționate către supunerea SUA, cel mai mare inamic al nostru și principalul obstacol în calea dezvoltării noastre inovatoare. Indiferent cine este la putere în SUA, adevărata natură și politicile sale fundamentale față de Coreea de Nord nu se schimbă niciodată”, a completat Kim Jong Un.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Coreea de Nord se pregătește de o nou test

De asemenea, Kim Jong Un a mai spus că țara sa nu și-ar „folosi abuziv” armele nucleare, dar își va mări arsenalul nuclear. Kim a cerut dezvoltarea de echipamente, inclusiv arme hipersonice, rachete balistice intercontinentale cu combustibil solid (ICBM), sateliți spion și drone.

Coreea de Nord se pregătește pentru testarea și producerea diferitelor arme noi, inclusiv o „rachetă cu mai multe focoase” și „focoase de zbor supersonice pentru rachete balistice de tip nou”, în timp ce cercetările asupra unui submarin nuclear sunt aproape complete, a spus el.