• Kim Jong Un a declarat „orientarea generală şi poziţia politică a partidului nostru pentru extinderea şi dezvoltarea cuprinzătoare a relaţiilor externe”
  • Liderul nord-coreean a recunoscut „crizele multiple” pe care le întâmpină ţara
  • Kim Jong Un a împlinit vineri 37 de ani

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că doreşte să îmbunătăţească drastic relaţiile ţării sale cu lumea exterioară, relatează Independent. Totodată, presa de stat spus că acesta a analizat şi relaţiile cu ţara vecină, Coreea de Sud.

În discursul său, Kim Jong Un a declarat „orientarea generală şi poziţia politică a partidului nostru pentru extinderea şi dezvoltarea cuprinzătoare a relaţiilor externe”, potrivit agenţiei centrale de ştiri din Coreea.

Kim Jong Un a recunoscut dificultăţile pe care le prezintă ţara după „crizele multiple” cauzate de închiderea frontierelor pe timp de pandemie, de o serie de dezastre naturale şi de sancţiunile economice din partea Statelor Unite.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Relaţiile diplomatice dintre Kim Jong Un şi Donald Trump au luat sfârşit în timpul unui summit din Vietnam, la începutul anului 2019, după ce Trump a respins oferta lui Kim de a îşi demonta principalul centru nuclear în schimbul ameliorării sancţiunilor.

Kim Jong Un, care a moştenit puterea la moartea tatălui său Kim Jong Il în 2011, a împlinit vineri 37 de ani. Ziua lui de naştere nu a fost încă desemnată sărbătoare naţională, cum a fost cazul la tatăl şi bunicul său.