• Liderul Republicii Populare Democrate Coreea (RPDC), Kim Jong-un, a subliniat că țara sa va spori potențialul de atac pentru a consolida capacitățile naționale de apărare.
  • În timp ce supraveghea personal testul, Kim a spus că noul ICBM va ajuta să descurajeze orice mișcare militară a Statelor Unite.
  • Șeful statului a mai spus și că forța de autoapărar a Republicii Populare Democrate Coreea (RPDC) „nu poate fi schimbată și nici cumpărată cu nimic” și va ține fermă fără nici cea mai mică șovăială, în ciuda încercărilor și dificultăților dure.

Liderul Republicii Populare Democrate Coreea (RPDC), Kim Jong-un, a subliniat că țara sa va spori potențialul de atac pentru a consolida capacitățile naționale de apărare, a informat Agenția Centrală de Știri Coreeană, la câteva zile după ce el a susținut că a lansat o nouă rachetă balistică intercontinentală (ICBM), relateaza AlJazeera.

Numai atunci când cineva este echipat cu capacități formidabile de lovitură, cu o putere militară copleșitoare care nu poate fi oprită de nimeni, se poate preveni un război, se poate garanta securitatea țării și să stăpânească și să pună sub control toate amenințările și șantajele imperialiștilor”, a spus Kim Jong-un.

În timp ce supraveghea personal testul, Kim a spus că noul ICBM va ajuta să descurajeze orice mișcare militară a Statelor Unite.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Șeful statului a mai spus și că forța de autoapărar a Republicii Populare Democrate Coreea (RPDC) „nu poate fi schimbată și nici cumpărată cu nimic” și va ține fermă fără nici cea mai mică șovăială, în ciuda încercărilor și dificultăților dure.

RPDC va continua să construiască o „forță strategică «mai perfectă» și mai puternică”, a spus el.

RPDC a declarat că racheta a fost Hwasong-17, iar Japonia și Coreea De Sud au confirmat că datele de zbor au arătat că lansarea a zburat mai sus și mai mult decât orice test anterior din RPDC.

Coreea de Sud consideră testele nucleare „o amenințare gravă”

Unii experți spun că liderul Coreei de Nord ar putea efectua în curând o altă lansare ICBM a unei rachete purtătoare de sateliți sau un test al unui dispozitiv nuclear, în timp ce lucrează pentru a-și perfecționa tehnologia de înarmare, pentru a mări presiunea asupra Washingtonului și pentru a-și asigura o regalitate internă mai puternică.

Luni, Coreea de Sud a reiterat o evaluare anterioară potrivit căreia există semne potrivit cărora Coreea de Nord reface tunelurile demolate anterior la situl său subteran de testare nucleară. Lee Jong-joo, un purtător de cuvânt al Ministerului Unificării de la Seul, a declarat că un test nuclear efectuat de Coreea de Nord ar reprezenta „o amenințare gravă” la adresa securității internaționale și că Nordul trebuie să înceteze imediat orice acte conexe și să revină la discuții.