• Kim Jun-rak, un purtător de cuvânt al Statului Major Întrunit al Coreei de Sud, a confirmat că Coreea de Nord a lansat două rachete de croazieră din zona Kaechon.
  • Miercuri a marcat cel de-al 26-lea test de rachete de croazieră sau balistice efectuat de regimul Kim în acest an.
  • Armata sud-coreeană a fost conștientă de situație în timp real și a menținut o postură de pregătire cooperând îndeaproape cu SUA.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a avertizat joi pe adversari că forțele sale nucleare sunt pregătite pentru un război real”, la o zi după ultima lansare a țării izolate, în cadrul unei serii recente de teste cu rachete.

Forțele noastre nucleare de luptă … au dovedit din nou că sunt pe deplin pregătite pentru un război real pentru a-i aduce pe inamici sub controlul lor, a declarat Kim într-un raport al Agenției centrale de știri coreene (KCNA), administrată de stat.

Declarația lui Kim – prima sa declarație despre programul de rachete al Coreei de Nord de câteva luni – a avut loc după ce acesta ar fi supervizat miercuri testarea unor rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune deasupra apelor de la vest de Peninsula Coreeană, potrivit KCNA.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Miercuri a marcat cel de-al 26-lea test de rachete de croazieră sau balistice efectuat de regimul Kim în acest an, potrivit unei numărători CNN, deși analiștii au subliniat că rapoartele KCNA ar trebui tratate cu prudență, deoarece presa de stat nord-coreeană a supraestimat anterior succesul unor astfel de lansări.

Luni, presa de stat nord-coreeană a rupt șase luni de tăcere cu privire la valul de teste de rachete din acest an, susținând că acestea au făcut parte dintr-o serie de proceduri simulate menite să demonstreze că Pyongyang este pregătit să lanseze focoase nucleare tactice asupra unor potențiale ținte din Coreea de Sud. În raportul de luni, KCNA a declarat că recentele teste de rachete ale Coreei de Nord au arătat că forțele țării sunt pe deplin pregătite să lovească și să nimicească obiectele stabilite în locurile stabilite, în timpul stabilit.

Kim Jun-rak, un purtător de cuvânt al Statului Major Întrunit al Coreei de Sud, a confirmat că Coreea de Nord a lansat două rachete de croazieră din zona Kaechon, provincia Phyongan din sud, de la ora locală 2 a.m., miercuri, deasupra Mării de Vest, cunoscută și sub numele de Marea Galbenă.

Armata sud-coreeană a fost conștientă de situație în timp real și a menținut o postură de pregătire cooperând îndeaproape cu SUA, consolidând în același timp supravegherea și vigilența, a declarat Kim în cadrul unei ședințe de informare joi. Comandamentul Indo-Pacific al SUA a declarat că nu are niciun comentariu cu privire la rapoartele privind testul de miercuri.

Raportul KCNA a afirmat că rachetele de croazieră testate miercuri au zburat după modele ovale și în formă de 8 timp de aproape trei ore deasupra mării înainte de a-și atinge ținta. Analiștii au subliniat prudența față de rapoartele KCNA.

Merită să ne amintim că nu se poate avea încredere în detaliile acestor rapoarte, a declarat Leif-Eric Easley, profesor asociat de studii internaționale la Universitatea Ewha Womans din Seul. Regimul Kim este uneori surprinzător de transparent în ceea ce privește obiectivele de dezvoltare a armelor, dar are, de asemenea, tendința de a exagera puterea și capacitățile.